Zbog tragičnog ubistva dvogodišnje Danke Ilić, priveden je Srđan Janković, star 50 godina, iz Zlota kod Bora. Janković je otvoreno priznao zločin, otkrivši da su on i njegov saradnik Dejan Dragijević delo izvršili u svom ovlašćenom vozilu pre nego što su posmrtne ostatke devojke odložili na napuštenu deponiju.
Kako prenosi Telegraf.rs, kako se navodi, devojčicu je udarilo vozilo, nakon čega je njeno telo stavljeno u ovlašćeni automobil i potom odloženo na deponiju. Navodi se da su njeni ostaci bili sakriveni ispod otpada. Postoje sumnje da je djevojčica u vrijeme ovih događaja možda još bila živa, te da su umiješani bili pod uticajem alkohola.

Izvor je otkrio da je u skladu sa sporazumom vozilo podvrgnuto temeljnom procesu čišćenja koji uključuje upotrebu kiseline kako bi se uklonili svi tragovi krvi. Uprkos ovim naporima, jedna kapljica je ipak otkrivena i naknadno predata na dalje ispitivanje.

Mediji su prenijeli da su počinioci navodno više puta obilazili deponiju kako bi što više zakopali tijelo. Navodno, njihov plan je bio da telo prenesu u selo koje se nalazi 36 kilometara od Bora.
Od 26. marta odlučno se radi na lociranju nestale male Danke Ilić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas da je ona tragično ubijena i da su počinioci uhapšeni.

Preporučujemo