Policija je ispitala Ivanu Ilić, majku Danke Ilić, dvogodišnje djevojčice koja je prije četiri dana nestala u dvorištu na Banjskom polju. Ivana je opsežno ispitivana u četiri navrata, svaki po nekoliko sati, iz dva osnovna razloga.

Prije svega, policija joj je htjela pomoći da se prisjeti svih zamršenih detalja dana kada joj je kćer nestala. Drugo, bilo im je čudno što su djecu izvodili u šetnju po kišnom danu.

Policijski službenici već četvrti dan zaredom provode opsežnu potragu za Dankom Ilić. Marljivo obavljaju brojne razgovore, pedantno analiziraju operativna otkrića, temeljito ispituju i saniraju prostor nestanka, kao i temeljito istražuju svaki aspekt Banjskog polja.

Istovremeno, majka Danke Ilić provodi sate u policijskoj postaji, izdržavajući nemilosrdna ispitivanja u vezi s nestankom svoje kćeri. Prema riječima izvora upućenog u istragu nestanka Danke Ilić, ključno je više puta razgovarati s njenom majkom, jer je ona posljednja osoba koja je vidjela Danku.

Ovi razgovori imaju značaj jer osiguravaju da se svaki detalj zapamti, jer se čak i naizgled nevažni detalji mogu pokazati vrlo značajnim za istragu koja je u tijeku.

Inspektori izražavaju zbunjenost činjenicom da su, prema pričanju majke, djeca dovedena na zlokobno imanje u rekreativne svrhe i u šetnju, posebno na dan nestanka Danke, koji se poklopio s danom obilnih padalina, jer dodatno ističe sugovornik.

Prema neslužbenim saznanjima istrage, vještačenjem mobitela Ivane Ilić otkriveno je brisanje brojnih poruka i podataka o pozivima.

Preporučujemo