Na nedavnom snimku američki novinar dao je šokantnu i nepoštovanu izjavu, tvrdeći da je Novak Đoković, proslavljeni srpski teniser, gotov i da više nikada neće osvojiti ništa. Međutim, Đoković je brzo i odlučno ućutkao svoje kritičare pruživši izvanredan nastup koji je dokazao njegov trajni talenat i odlučnost.

 

 

Ovaj incident služi kao dirljiv podsjetnik na otpornost i snagu Đokovića, koji nastavlja da prkosi izgledima i potvrđuje svoju dominaciju u svijetu tenisa. Američkim medijima je inherentna želja da izmišljaju scenarije koji ne samo da veličaju i uzdižu sportske ličnosti do statusa veličine.

 

Wilbon čvrsto tvrdi da će Novakov put biti kratak čak i prije nego što stigne do finala, što implicira da su njegovi izgledi za šampionsku slavu sumorni. Jedan od njegovih saradnika pokušao je da mu pritekne u pomoć i da mu se sećamo ističući da je Đoković pobedio na Australian Openu samo nekoliko meseci pre incidenta. Wilbon, koji je bio odlučan i nepopustljiv, čvrsto je izjavio da je situacija došla do kraja, naglašavajući tu činjenicu ponavljajući: “Rekao sam da je gotovo, da, gotovo je”, pokazujući svoju nepokolebljivu odlučnost i odbijanje da se povuče.

 

Od tog incidenta potpuno je nestao iz javne sfere. Iako Đoković nikada nije direktno odgovorio na svog kritičara, dao je izuzetnu repliku trijumfom na četiri od narednih pet turnira. Kao rezultat toga, Đokovićevi postupci govorili su više od riječi, dokazujući njegovu neospornu snagu i utišavajući svaku sumnju koja je mogla biti bačena na njega. Za početak, trijumfalno je podigao željeni trofej Roland Garrosa nakon što je pobijedio Carlosa Alcaraza, pokazujući svoje izuzetne vještine na teniskom terenu.

 

 

Preporučujemo