Novak Đoković, prvi teniser sveta, nedavno je na Instagramu podelio jutarnju rutinu svoje porodice. Dan započinje ispijanjem tople mineralne vode s limunom i limetom, nakon čega cijedi sok od svježih stabilnih celera za sok od celera pun nutritivnih tvari. Prema njegovim riječima, ispijanje ovog soka na prazan želudac je najbolji način za početak dana, jer sadrži minerale, soli i druge korisne elemente koji čiste jetru. U ispijanju soka pridružuju mu se i supruga i djeca, iako ga radije miješaju sa sokom od krastavca ili jabuke.

 

 

 

Ranije smo razgovarali o brojnim Đokovićevim rekordima i dostignućima, ali sada hajde da pogledamo njegovu neto vrednost i zaradu, koji su se promenili od Otvorenog prvenstva Francuske. Kao pobednik US Opena, Đoković je dobio nagradu od 3.000.000 dolara, čime je njegova ukupna teniska zarada dostigla neverovatnih 175,28 miliona dolara, pre oporezivanja. U prethodnoj godini zaradio je 13,4 miliona dolara od pobede na turnirima i 25 miliona dolara od sponzorskih ugovora, što je ukupno 38,4 miliona dolara. Novak Đoković rangiran je kao 41. najplaćeniji sportista svih vremena, sa zaradom od preko 581 milion dolara tokom svoje karijere.

 

dal je rangiran na 28. mjestu na listi sa zaradom od 660 miliona dolara, dok je Roger Federer ostvario 15 najboljih cijena, rezervisanih za milijarde. Federer je deveti na listi sa zaradom od 1,38 milijardi dolara. Majkl Džordan je na vrhu liste sa neverovatnih 3,3 milijarde dolara, najviše zahvaljujući saradnji sa “Najkom” i kultnim cipelama “Jordan”. Neto bogatstvo Novaka Đokovića je poraslo i sada se procjenjuje na 260 miliona dolara, a Nadal ima 220 dolara.

 

 

 

 

Serena Vilijams je zaradila bogatstvo od 300 miliona dolara, ali Federer je u sopstvenoj ligi, sa ogromnih 550 miliona evra zahvaljujući svom uspešnom poslovanju i dugogodišnjoj marketinškoj privlačnosti. Na rang listi se vidi da je švicarska atletičarka trenutno na trećoj poziciji.

Preporučujemo