Tome smo lično svjedočili iz prve ruke kada je naš tim odlučio da se smjesti u neobičnom prebivalištu koje se nalazi u blizini Nikšića, šarmantnog grada koji je krasio prisustvo najvećeg tenisera u istoriji tokom njegovog divnog ljetnog odmora na živopisnoj crnogorskoj obali.

 

 

Novak je bio u nezaboravnoj poseti neobičnoj lokalnoj crkvi, mestu koje mu je drago i koje aktivno podržava. Međutim, malo ko je drugi znao da je ovo sveto svetilište obuhvatalo i sentimentalne prostore na kojima počivaju ostaci dragog prebivališta njegovog voljenog djeda Vlade. Novakova žarka želja da povrati ovo utočište predaka naišla je na razočaranje, jer su se njegovi otuđeni rođaci, sa kojima je dugo izgubio vezu, tvrdoglavo odupirali njegovim pokušajima da ga kupe

.

 

Davno, pao je u ruke dalekih rođaka, lavirintska mreža srodnika koja se protezala širom svijeta. Desetak ili nešto više pojedinaca polagalo je pravo na njega, raštrkanih po ogromnom prostranstvu bijelog svijeta, a njihovo trenutno mjesto boravka je misterija. Neki među njima su možda čak i podlegli protoku vremena, ostavljajući svoje nasledstvo drugima. Sa ovim rođacima već duže vrijeme niko nije imao nikakvu komunikaciju ili vezu, a glasine govore da su se čak i među sobom borili da postignu konsenzus.

On također posjećuje Crkvu Svetog Arhanđela Mihaila, sveto mjesto koje za njega ima veliki značaj. Ljudi Jasen Polja jako cijene ovo svetište, jer je posvećeno njihovom voljenom arhanđelu. Za Đokovića, crkva zauzima posebno mesto u njegovom srcu, slično krsnoj slavi.Svake godine velikodušno doprinosi ne samo svojoj dobrobiti već i dobrobiti svojih najmilijih. To je ritual u kojem mora sudjelovati barem jednom godišnje, što simbolizira njegovu odanost. U posljednje vrijeme donirao je vrtoglavih 10.000 eura, a jednom prilikom i nevjerovatnih 35.000 eura.

Preporučujemo