Jelena Karleuša redovito se na društvenim mrežama zalaže protiv klanja životinja za konzumaciju, posebno misleći na one koji konzumiraju ono što ona naziva “leševima životinja”.

U svojoj nedavnoj izjavi pjevačica se neizravno osvrnula na Natašu Aksentijević, glumicu i voditeljicu koju je već spominjala u vezi s ovom temom.

Potičem vas da razmislite o suzdržavanju od konzumiranja životinja. Nedavno sam naišla na uznemirujući video na kojem se vidi janje u velikoj nevolji, koje lije suze, drhti, pa čak i mokri od straha.

Janje je tragično okončano životom odsječenom glavom, a ostala janjad koja su svjedočila ovom stravičnom prizoru znala je da i njih čeka ista sudbina. Važno je upamtiti da bezbrojne životinje, poput ove janjadi, svaki dan umiru u zapanjujućim brojevima.

Nedostaje im sposobnost zagovaranja samih sebe ili čak osnovno pravo na život. Možete li iskreno konzumirati stvorenje koje je doživjelo tako duboku patnju, tvrdeći da to ne utječe na vas samo zato što niste izravno uzrokovali njegovu smrt?

Svaki pojedinac koji posjeduje makar i trunku zdravog razuma, savjesti i suosjećanja nedvojbeno će rezonirati s mojom molbom. Postanimo glas onih koji su bez glasa, koji žude za životom umjesto da se suoče s preranom smrću.

Preporučujemo