– Ja sam vaspitan, odrastao sam u uglednoj porodici. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo, ali smatram da nisam kriv, nisam ja to učinio! – govorio je dječakov otac.

Tijekom ispitivanja otac dječaka odgovornog za tragični događaj u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara 3. maja prošle godine iznio je sljedeću izjavu. Važno je podsjetiti da se dječakov otac suočio s optužbama da je odveo svog 13-godišnjeg sina u streljanu i podučavao ga o korištenju pištolja, koji su kasnije korišteni u razornom masakru.

Nadalje, navodi se da nije pravilno osigurao oružje kako je propisano zakonom. Otac je brzo uhićen na dan zločina i nedavno je doveden na sud iz mjesta pritvora. Tijekom sudskog postupka prvi se put suočio s pitanjima ožalošćenih roditelja.

Bio je to značajan trenutak jer im je prethodno suđenje dodijelilo status žrtve, što im je omogućilo da iz sudnice promatraju obranu i aktivno sudjeluju u postupku. Većina roditelja dijelila je zajednički upit – Je li gajio ikakav osjećaj krivnje za postupke svog sina tog kobnog dana?

Dan kada je njegov sin došao u školu naoružan s dva vatrena oružja njegova oca, koja je izvukao iz ruksaka, rezultirao je tragičnim gubitkom života zaštitara i nekoliko njegovih kolega učenika.

Tijekom suđenja otac trinaestogodišnjeg ubojice ustrajno je tvrdio da on nije kriv za postuke svog sina. Odgovarajući na upite pribranih i pripremljenih roditelja, samouvjereno je ustvrdio da je nevin, rekavši:

“Nisam kriv za događaje od 3. maja. Dao sam sve od sebe da do takve tragedije ne dođe.” Njegovi odgovori, zajedno s njegovim uvjerenjem da on kao nevina osoba ne bi trebala biti zatvorena, šokirali su sudnicu.

Naš izvor, koji je bio svjedok događaja, opisuje osjetnu napetost u prostoriji dok su se roditelji našli oči u oči s ocem djeteta koji je tog kobnog dana prošle godine unio mrak u njihove živote.

Preporučujemo