Srpska istorija dugo je davala prioritet najvećem značaju pridržavanja običaja i protokola tokom sahrana i perioda žalosti koji je usledio. Ove prilike su poznate po svojim ekstravagantnim troškovima. Uobičajeno je da porodica preminulog u roku od šest mjeseci od sahrane podigne spomenik u njihovu čast. Posebno, jedinstven i izuzetan spomenik podignut je na specifičnom mestu u Srbiji.

 

 

Ne samo da je ovaj spomenik sadržavao zadivljujuće slike, već je prikazao i briljantan i zabavan natpis koji je obradovao korisnike društvenih mreža. Natpis, napravljen prema omiljenoj pjesmi iz poznatog filma, odaje počast preminulima. Na spomeniku su bile ugravirane riječi “Svake noći u maju, snovi”. Iako neke mogu biti zbunjujuće, ove riječi imaju poseban značaj u nama. Oni izazivaju emocije koje nas prenose na neobična putovanja po ogromnom prostranstvu svemira.

 

Kako se približavamo svom odredištu, naša srca se pune iščekivanjem. I kada konačno otvorimo vrata, još jednom je svim srcem grlimo.  Od tog trenutka pa nadalje, tvoje srce kuca nepokolebljivo. Ovaj natpis, napisan na engleskom jeziku, ističe se kao izuzetna anomalija na srpskom spomeniku. Ipak, svrha njegovog stvaranja ostaje enigma. Možda je ovaj par poginuo na brodu, ili je možda ova pjesma poslužila kao dirljiv amblem njihove ljubavi. Ipak, pravo rezonovanje ostaje velom tajne. Nedavno je sličan fenomen stekao značajnu pažnju na različitim platformama društvenih medija.

 

Otac je od srca odao počast svojoj preminuloj kćeri, oblikovan tako da liči na njen dragi iPhone i pomno skrojen da odgovara njenom tačnom stasu.Nadgrobni spomenici na srpskim grobljima nekada su lepo oslikavali bogat život pokojnika. Sasvim je uobičajeno pronaći spomenike u obliku dragih predmeta, poput fudbalske lopte, televizije, harmonike i drugih značajnih predmeta.