Za vreme trajanja pandemije, ceo narod Srbije je bio od divljenja i hvale za nesebične postupke Branka Antića, posvećenog taksiste poreklom iz Beograda. Ova izvanredna osoba krenula je u plemenitu misiju, obezbjeđujući besplatan prijevoz za zapanjujući broj od oko 50.000 zdravstvenih radnika. Ovako izuzetan iskaz saosećanja i velikodušnosti nije prošao nezapaženo, jer je Branko Antić dobio ne samo jednu, već tri prestižne nagrade za izuzetan doprinos.

 

Potreba za jasnoćom i razumijevanjem bila je najvažnija, jer su svi žudjeli da dešifruju temeljno značenje iza udarnih vijesti. Početno vrijeme prikazano na satu je nula minuta i nula sekundi. Branko je 2015. godine pokrenuo inicijativu za osnivanje hvale vredne fondacije „Srpska solidarnost“, sa plemenitim ciljem pružanja pomoći pojedincima u teškim okolnostima.

 

Od svog osnivanja, ova fondacija je ostvarila izuzetan uticaj pružanjem pomoći i podrške, sa ukupnim iznosom doprinosa koji premašuje impresivnih milion eura. Osnovali smo stomatološku ordinaciju u Velikoj Hoči sa ciljem da pomognemo ljudima na različite načine. Jedan od naših značajnih doprinosa je obezbeđivanje preko 1.000 jedinica krvi isključivo Institutu za transfuziju krvi Srbije. Osim toga, lično sam dobrovoljno dao krv u 54 navrata kad god je to bilo moguće. Nažalost, zbog pojave karcinoma bubrega i kasnijih metastaza na plućima, nisam bio u mogućnosti da nastavim sa doniranjem.

U junu sam se podvrgnuo PET skeniranju kako bih provjerio ima li metastaza, a nažalost rezultati su pokazali da su i dalje prisutne. Međutim, s olakšanjem sam čuo da se nisu dalje proširili. Jučer sam imao još jednu sesiju skeniranja, a sada sa nestrpljenjem čekam rezultate. Zbog svog zdravstvenog stanja češće se nađem na bolovanju nego što sam u mogućnosti da radim. U rijetkim prilikama kada sam sposoban za posao, preuzimam poslove dostave hrane, ali samo po tuđoj narudžbi.

Preporučujemo