Vijest koja je odjeknula cijelim Balkanom početkom ove godine, definitivno je aktuelna i dan danas. Naime, podsjećamo, da je pjevačica u usponu, poginula u Dubaiju, a prema prvim informacijama ona je pala sa balkona, i smrtno je stradala. 

Nakon što su objavljene fotografije izvlačenja tijela Andrijane Lazić iz Bograda, istraga o misterioznoj smrti pjevačice iz Bijeljine koja je u tijeku mogla bi potencijalno krenuti u drugom pravcu.

Unatoč izostanku vidljivih većih ozljeda, bosanskohercegovački mediji javljaju kako je Andrijana navodno 10. siječnja ove godine pod još nerazjašnjenim okolnostima pala s 24. kata hotela u Dubaiju. Izvori bliski istrazi, u koju je uključeno više sigurnosnih službi, potvrdili su ovu informaciju. No, obitelji do sada nisu predočeni nikakvi dokazi o ovom incidentu jer su još uvijek u stanju šoka. Sada su pred teškom odlukom hoće li odobriti ekshumaciju Andrijanina tijela ili ne. S jedne strane, svjesni su da ovaj proces može donijeti nove traume, ali s druge strane, imaju jaku želju otkriti potpunu istinu o događajima koji su se zbili tog kobnog 10. siječnja, između 9. i 11. jutro. Po povratku u Bijeljinu, tri djevojke koje su bile u hotelskoj sobi s Andrijanom Lazić navodno su otkrile nekoliko značajnih detalja vezanih za tragični događaj, tvrde više pouzdanih izvora na koje se pozivaju bh. mediji.

Nakon što su istražili znamenitosti Dubaija, skupina od četiri osobe povukla se u svoje dvokrevetne sobe unutar zajedničkog stana. Zanimljivo, sve tri osobe, uključujući i djevojku koja je s Andrijanom dijelila sobu, tvrde da kobnog jutra uopće nisu bile svjesne nikakve buke te su se probudile tek nakon tragičnog događaja.

Na temelju obdukcijskog nalaza utvrđeno je da u Andrijaninom organizmu nema mjerljivih količina alkohola i narkotika. Za sada nema službene potvrde jesu li djevojke koje su te večeri bile u njezinom društvu konzumirale alkoholna pića.

Obiteljski poznanici otkrili su da prije incidenta nije bilo nikakvih naznaka da će se tako nešto dogoditi, zbog čega su se ponašali relativno bezbrižno. Iako je Andrijana djelovala pomalo melankolično i povučeno, nije bilo vidljivih znakova da sama sebi predstavlja prijetnju. Šef policije u Dubaiju donio je odluku o pritvaranju Andrijaninih prijatelja do okončanja istrage zbog niza nejasnoća oko okolnosti njezine smrti. Također, policija je zadržala Andrijanin telefon na kojem se navodno nalaze poruke prijetećeg sadržaja koje se mogu dovesti u vezu s mogućim motivima ovog tragičnog događaja.

Na osobnu molbu Andrijanina oca Nebojše, tri djevojke koje su bile s njom u Dubaiju puštene su sutradan, 11. siječnja, kako bi stigle na povratni let. Po dolasku u Bijeljinu zadržali su kratak razgovor s njim i osobama iz njegovog okruženja, koji je razumljivo bio ograničen zbog šoka koji su doživjeli.

U ovom arapskom emiratu istraga o smrtima žena rijetka je pojava, ponajviše zbog društvenih normi i običaja. No, slučaj Andrijane Lazić izdvaja se kao iznimka. Zanimanje za njezin slučaj nadilazi lokalne vlasti, jer su se zainteresirale i neke američke i ruske sigurnosne službe. Ovakvu veliku pažnju zahvaljuje Andrijaninom ocu, Nebojši Laziću, koji je pripadnik MUP-a Republike Srpske i uključen je u razne međunarodne antiterorističke akcije. Sumnju dubajske policije dodatno je podgrijala potvrda prisutnosti dviju kriminalističkih obavještajnih skupina koje bi mogle biti zainteresirane za smrt kćeri Nebojše Lazića. Vjeruje se da su te skupine imale za cilj da ga emocionalno destabiliziraju i skrenu mu fokus s posla, prenose bosanski mediji.

Okolnosti Andrijanine smrti su pod sumnjom zbog sigurnosnih mjera koje se provode na 24. katu hotela, zbog čega je pad s tolike visine relativno težak kao što se dogodilo u ovom konkretnom slučaju.

Prema riječima djevojaka, soba koja se nalazi na 24. katu imala je prikladan izlaz koji vodi na terasu. Ovaj vanjski prostor odvojen je od interijera kliznim vratima, koja funkcioniraju kao pomična staklena stijena. No, ograda koja okružuje terasu visoka je otprilike metar i šezdeset centimetara i prema njihovim pričama doseže gotovo Andrijaninu bradu. Istražitelji se pitaju kako je Andrijana, svoje specifične visine i građe, mogla bez napora preskočiti ogradu bez ikakve pomoći poput stolice. Nadalje, pogled s tako velike visine navodno je prilično otrežnjujući i zahtijeva golemu hrabrost da se bez oklijevanja prijeđe ograda.

Ova opažanja dovode u pitanje teoriju koja sugerira da je smrt možda uzrokovana pokušajem snimanja selfija. Čini se nevjerojatnim da bi djevojka koja je tek nešto viša od ograde slučajno preskočila ogradu. Nadalje, činjenica da je Andrijanin telefon otkriven u sobi budi sumnju je li ga ona držala u rukama u kobnim trenucima.

Teorija da se naglo probudila i pojurila prema terasi ili da je doživjela napadaj astme izaziva sumnje jer bi se morala probuditi i naglo stati naišavši na ogradu, nalete vjetra i okrepljujuću atmosferu koja je vladala na to uzvišenje.

Preporučujemo