U Busovači je pažnju javnosti privukla neobična i zadivljujuća ljubavna priča koja je izazvala niz različitih komentara. Elmedin Karić samouvjereno kaže da živi san koji je oduvijek zamišljao, a to je da je u braku sa dvije žene.

 

Elmedinova prva supruga, Fatima, samouvjereno stoji kao ponosna majka njihova tri sina, neustrašivo ploveći usponima i padovima njihovog dugogodišnjeg braka. Međutim, prije dvije godine Elmedin je hrabro uveo novu ženu u svoj život. Janu, porijeklom iz Ukrajine, susreo je tokom svog privremenog rada u Njemačkoj. Iz njihove veze iznikla je ne samo ljubav, već i odlučna čežnja za suživotom, ujedinjeni pod jednim čovjekom.

 

Centar za socijalni rad/socijalni rad Busovača Predmet: Prijava za posao Poštovani, Javnost u Bosni i Hercegovini trenutno je u potpunosti zaokupljena zapanjujućom viješću koja kruži javnim medijima i društvenim mrežama o Elmedinu Kariću, mještaninu vaše općine, koji samouvjereno grli društvo dvije žene koje ne samo da dijele krevet, već i pružaju uzajamna briga. Pozivam vas da temeljno istražite i date konačan odgovor u vezi pravnog statusa ovog braka. Konkretno, utvrdite da li se radi o dvije žene ili bilo kojim drugim jedinstvenim okolnostima. Od najveće je važnosti uzeti u obzir prisustvo troje ugrožene maloljetne djece koja žive u istom domaćinstvu i koja su svjedoci ovih događaja. Molimo sa povjerenjem procijenite fizičko, materijalno i psihičko stanje maloljetne djece.

 

 

Prisustvo ovakvih zajednica je izuzetno zabrinjavajuće, posebno imajući u vidu kontinuirane izvještaje koje dobijamo o negativnim uticajima djece na društvo, posebno maloljetnika iz porodica sa poznatim problemima. Ključno je priznati da ne možemo tvrditi da smo u neznanju ako se dogode neki nesretni incidenti. Radujem se vašem brzom odgovoru. Srdačan pozdrav. Iako je zvučalo nevjerovatno, Centar za socijalni rad je brzo dao odgovor. Međutim, istinski rečeno, oni su smatrani nenadležnim, čime je praktično zaključeno da su uključeni u ovaj slučaj.

Preporučujemo