Samouvereno izražavajući ljubav prema Šabanu, pevačica je strastveno izjavila da će se prepustiti njegovoj omiljenoj pesmi uz uživanje u omiljenom piću. Tokom upečatljivog intervjua na srpskom YouTube kanalu, Ilda je emotivno podelila iskrena sećanja na svog pokojnog oca, ostavivši dubok utisak na mnoge.

 

Pokazujući svoju nepokolebljivu privrženost, 6. septembra planira da oda počast Šabanu tako što će posvetiti čašu njegovog voljenog napitka i prvi put izvesti njegovu dragu pesmu „Talas i pena“. Ova značajna prilika, koja se poklapa sa njegovim rođendanom, nesumnjivo će ga ispuniti radošću i ponosom.

Pevačica je svoju moćnu poruku zaključila otvorenim priznanjem ljubavi prema Šabanu, ostavivši trajni utisak na sve koji su je čuli. 2019. godine svijet je bio uništen tragičnim gubitkom legendarnog folk muzičara u saobraćajnoj nesreći tokom njegovog boravka u Njemačkoj. Međutim, sada, sa nepokolebljivim samopouzdanjem, Ilda je objavila svoj ambiciozni plan da ponovo snimi neke od najdražih pesama svog oca Šabana kao iskrenu posvetu njemu.  Iako priznaje da niko ne može istinski da replicira čistu lepotu i emociju glasa njenog oca, odlučna je da poštuje njegovo izuzetno nasleđe na svoj jedinstven način.

 

Jedna fascinantna činjenica je da je Ilduza dobila ime po svojoj baki, Ilduzi Demirović, koja nije bila samo Šabanova majka već i sama po sebi izuzetno talentovana pjevačica. Ilda se rado prisjeća očaravajućeg glasa svoje majke, sposobnog da očara čitavo susjedstvo kada je pjevala popularne pjesme poput “La pico nera”. Ilda je nesumnjivo naslijedila majčino pjevačko umijeće i živo se sjeća da je bila zadivljena dok je gledala kako nastupa u vozovima, diveći se njenoj sposobnosti da svojim gestama prenese dubinu i emociju pjesme.