Proslavljena pevačica Snežana Đurišić, koja ima 64 godine, uživala je u blaženom 36-godišnjem braku sa harmonikašom Slobodanom Gvozdenovićem. Iz njihovog prekrasnog braka dobili su dvoje djece, Maju i Marka. Iako Snežana u početku nije očekivala da će joj Slobodan biti srodna duša, njegova nepokolebljiva odlučnost je na kraju osvojila njeno srce.

 

Sa 18 godina se opredijelila i udala se za Gvozdenovića, ne gubeći vrijeme da zasnuje porodicu s njim. „Kao maloletnica, morala sam da čekam do 18. Naše udvaranje je počelo 23. februara, slučajno na Slobin rođendan.

 

Tragični događaj dogodio se tokom pevačinog nastupa u Beču, prerano zaključivši ljubav. Neosporan preokret sudbine bio je okrutan. On me je lično odvezao do mesta gde sam trebalo da pevam, a ja se jasno sećam načina na koji me je gledao, kao da je predvideo nadolazeću tragediju. Ostavio me je sa rečima “Nazovi me” pre nego što je zauvek nestao iz mog života.

Noć prije nesreće on je smireno izrazio uvjerenje da bi, kao stariji, trebao prvi otići sa ovog svijeta. Zamolio me je da obećam da ću nastaviti da pevam u njegovom odsustvu ako se nešto desi. – samouvereno je izjavila. “Njega ne bi bilo sljedeće večeri. Mislim da je imao intuiciju o događajima koji su se trebali odvijati. Pomoć koju su mi moja djeca pružila bila je tolika da mislim da čak ni ne shvaćaju u kojoj mjeri su Iako… Oni imaju sposobnost da transformišu naše živote u stanje anksioznosti i nelagode, a njihova ljubav je ono što nam daje snagu koja nam je potrebna u trenucima ekstremne slabosti.”

Preporučujemo