Na pojavu nestabilnosti i u petak i za vikend utjecat će fronta koja će na područje Bosne i Hercegovine donijeti nove padavine. Tijekom petka i subote u cijeloj će zemlji biti mjestimičnih pljuskova popraćenih umjerenim do jakim vjetrom.

Drugi dan vikenda predviđaju se dodatne padavine u južnom dijelu zemlje, uz mogućnost snijega u planinskim predjelima.

Prema prognozama, prestanak oborina očekuje se od ponedjeljka, 13. novembra, a atmosferske prilike će se tijekom dana postupno poboljšavati.

Trenutna vremenska prognoza predviđa da će vrijeme ostati stabilno u dogledno vrijeme, do četvrtka, 16. novembra.

Minimalne temperature u Bosni kretat će se od 3 do 8 stepeni Celzijevih, dok će se na području Hercegovine kretati između 7 i 12 stepeni Celzijevih. U cijeloj Bosni maksimalne temperature kretat će se između 10 i 15 stepeni. Na jugu zemlje dnevna temperatura može doseći i do 17 Celzijevih stepeni.

Od četvrtka, 16. novembra, postoji vjerojatnost za pojačane i intenzivnije padavine. Vrijeme će ostati promjenjivo i nepredvidivo do kraja prognoznog razdoblja, a to je 23. novembra.

U zapadnim, jugozapadnim i središnjim krajevima vjerojatno će padati snijeg u razdoblju od 17. do 20. novembra.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jutarnje temperature kretat će se od -1 do 5 stepeni. U Hercegovini će se maksimalne očekivane temperature kretati od 0 do 6 stepeni, dok se u ostalim područjima očekuje do 9 stepeni.

Preporučujemo