Žena muslimanske vjeroispovijesti ušla je u zajednicu sa gospodinom srpskog porijekla, samo da bi otkrila aspekte koji su bili duboko nespojljivi s njenim vrijednostima i uvjerenjima. Ja, kao pobožni musliman, krenuo sam na prelijepo putovanje ujedinjenjem sa srpskim partnerom. Nažalost, njeno nekada harmonično postojanje tragično je pretvoreno u košmarnu iskušenje samo zahvaljujući ovoj zajednici.

 

 

Dozvolite mi da podijelim dirljivu priču o prosidbi i kasnijem angažmanu, gdje je mlada žena hrabro prenijela dubok utjecaj naših suprotstavljenih vjerskih uvjerenja na njen život. Kao odani musliman koji je odlučio da se ujedini u svetom braku sa srpskim partnerom, čvrsto vjerujem da su barijere koje nameću vjerski dispariteti samo trivijalnosti, bez ikakvog istinskog značaja. Moji roditelji tek treba da prihvate ovu stvarnost, jer su bili udaljeni već duže vreme. Iako sada održavamo privid komunikacije, na mog muža i dalje gledaju kao na “onog koji pripada drugoj vjeri”.

 

 

Uprkos tome, moj muž dosledno pokazuje nepokolebljivo poštovanje prema njima i uzdržava se od bilo kakvih omalovažavajućih opaski. Mlada dama je elokventno istakla da su njeni roditelji izrazili želju da to iskoriste. U mojim očima, on predstavlja oličenje izuzetnog muža. Njegov upečatljiv izgled, nepokolebljiva pažnja, prefinjeno obrazovanje i pronicljiva poslovna sposobnost doprinose njegovom izvanrednom karakteru. Trenutno radi kao istaknuti profesor na prestižnom univerzitetu, njegova profesionalna dostignuća su jednako vrijedna divljenja. Nedavno se pojavio neočekivani zahtjev kada mi se majka obratila tražeći njegovu pomoć da nađem posao za ćerku rođaka.

 

Nakon decenije blaženog braka i nepokolebljive sreće, ne mogu da se obratim svom voljenom supružniku simpatičnim imenom “Zete”. U svjetlu ovoga, razumno je tvrditi da je traženje pomoći od pojedinca različitih vjerskih uvjerenja, kako ga nazivaju, neopravdano – kao što prenosi pronicljivi izvještaj koji je dao “Espresso”.

Preporučujemo