Mnoge poznate osobe su u posljednjih par dana dale svoje mišljenje o ovogodišnjoj Beoviziji. Mnogi su favorizirali Breskvicu za konačnu pobjedu, ali se desilo nešto i više neočekivano. nekai navode da je sve sredio žiri same Beovizije i nije htio da računa na prvog favorita, dok imamo i onih koji nemaju veze sa muzikom, a daju svoje mišljenje o samoj pobjednici.

Vedrana Rudan nedavno je podijelila svoje mišljenje o raznim stvarima, čime je dodatno pojačala pompe oko PZE24. Sa svojom sklonošću da o svemu iznese svoje mišljenje, nije mogla odoljeti da se svojim komentarom ne nadovezuje na buru u javnosti oko pobjede Tey Dore i želje da Breskvica predstavlja Eurosong.

Pobjednica i njena pjesma mi nisu po volji. Unatoč njezinim iznimnim glasovnim sposobnostima, teško razumijem glasove. Kao djetinjast volim kretanje, metež, svjetlinu i spektakl. Vjerojatno djevojka ima izvanredan pjevački glas, ali meni to ne odgovara”, rekla je Vedrana prije nego što je skrenula pažnju na Peach. “Što se tiče Breskve, ne poznajem je, ali moja je unuka duboko razočarana njezinim gubitkom . U očima moje unuke, Breskva je ništa drugo nego božanska figura. Još nisam čuo Peach kako izvodi.

Obaveštavamo vas da je u subotu ispred RTS-a zakazan skup podrške obožavateljima Anđele Ignjatović Breskvica. Njihov cilj je osporiti odluku da Teya Dora predstavlja Srbiju u Malmou i založiti se za njeno otkazivanje.

Istovremeno, pristaše Teye Dore objavit će svoju nazočnost, željni da se okupe iza svoje voljene umjetnice. No, zbog Breskvičine najave da neće doći na događaj i smatra ga nepotrebnim, postoji mogućnost da se cijeli skup otkaže. Nakon najave Anđele Ignjatović, obožavatelji Breskvice organizirali su skup podrške 9. ožujka ispred zgrade RTS-a, izražavajući nezadovoljstvo njezinim nedolaskom na Eurosong u Malmou. Prosvjedovali su i obožavatelji Teye Dore koji su zakazali svoj skup za isti dan, vrijeme i mjesto. “Nećemo mirno gledati ‘Paraskevi’ nepravedno dodijeljenu pobjedu. Pozivamo sve da nam se pridruže i pokažemo svoju brojnost!” Subota, 9. mart, 18 sati, Takovska, RTS – stoji u pozivu koji su navijači Teye Dore proširili na raznim društvenim mrežama.

Nakon što su Anđelini navijači organizirali skup u znak podrške, Teodorini obožavatelji uzvratili su pozivom na kontramiting koji su nazvali “Paraskeva”. To je rezultat njihovog odbijanja da prihvate da nas “Eagle’s Nest” neće predstavljati u Švedskoj. Stručni žiri RTS-a počinio je 2. ožujka, kako se može reći, najveću krađu 21. stoljeća odabravši Teyu Doru umjesto očigledne miljenice publike Breskve. Objava na TikToku, koja je brzo privukla široku pažnju, naglasila je potrebu da se naši glasovi čuju.

Pjevačica Maja Nikolić, koja podržava ovu manifestaciju, pozvala je svoje pratioce na Instagramu da joj se pridruže na druženju. Vrijedi spomenuti da će Teodora Pavlovska, poznata i kao Teya Dora, predstavljati Srbiju na predstojećem Eurosongu u Malmou. Njezina pjesma “Ramonda” i njen scenski nastup izazvali su različita mišljenja šire javnosti, kako poznatih ličnosti tako i redovitih slušatelja.

Odluka Srbije da pošalje Teodoru u Švedsku izazvala je dugu raspravu, a mišljenja su podijeljena je li to pametan izbor ili ne. Među onima koji su Teodori dali podršku i prije Eurosonga bila je i Jelena Karleuša. U otvorenom pismu koje je podijelila na svom Instagram profilu, istaknula je da Teodorina pjesma ima istinski internacionalnu privlačnost.

JK je pisala o Teyi Dori, hvaleći njezin eterični glas i sposobnost da svojom glazbom nadiđe jezične i kulturne granice. No, rasprava na društvenim mrežama digla se nakon nastupa Teye Dore na PZE festivalu, koji je započela sjedeći na velikom kamenu postavljenom na pozornici. Mnogi korisnici istaknuli su nevjerojatnu sličnost ove scenografije s onom koju je Karleuša koristila tijekom prošlogodišnjeg nastupa u Beogradu. Neki su optužili Teyu Doru da je ukrala ideju starijoj kolegici. Tijekom izvođenja emotivne balade “Ja”, Teya Dora također je sjela na veliku stijenu, za koju su mnogi smatrali da je direktno inspirirana prethodnom Karleušinom izvedbom.

S tim se mišljenjem složio i Zoran Birtašević, Jelenin kreativni direktor i producent, koji je zaslužan za osmišljavanje cijelog nastupa na kojem će biti prikazana dva nova albuma pjevačice.

Preporučujemo