Nakon slavnog muzičkog puta dugog impresivnih pet decenija, proslavljeni folk pevač Mile Kitić kreće u značajan poduhvat zajedno sa svojom jednako talentovanom ćerkom, pop zvezdom Elenom Kitić.

 

Njihova predstojeća zajednička turneja po Americi treba da počne u oktobru ove godine, obećavajući zadivljujuću fuziju njihovih prepoznatljivih muzičkih stilova i nezaboravno iskustvo za njihove odane fanove. Elena i Mile su marljivo pripremili jedinstvenu set listu za svoje dugo očekivane koncerte, koji će se održati u većim gradovima Sjeverne Amerike, privući raznoliku i oduševljenu publiku iz svih krajeva svijeta.

 

Međutim, sam pjevač nam je stavio do znanja da je posljednjih sedam godina zapravo u penziji. Ipak, važno je napomenuti da ovo penzionisanje ne znači da će prestati da se bavi strašću za pevanjem i nastupima na koncertima uživo. Uživam u penziji već dobrih sedam godina. Srećom, imam značajnu penziju na koju se mogu osloniti. Dok sam živeo u Sarajevu, vrijedno sam uplaćivao penziju i socijalno osiguranje, koje mi sada osigurava udobna mjesečna primanja od 62 eura.

 

Povrh toga, imam i dodatnih 70 eura na raspolaganju za sve želje za ručkom, ali ne brinite, to je samo šala! Platio sam samo minimalni iznos potreban za zdravstveno osiguranje, jer nisam osjećao potrebu za ekstravagantnim pokrićem. Osim toga, imam sreću da primam skromnu njemačku penziju. Međutim, ako nisam uspio organizirati svoj život na način koji mi omogućava da mirno uživam u preostalim godinama, onda zaista vjerujem da nisam postigao mnogo.

Naravno, možda nisam sakupio milione dolara, ali sam svakako akumulirao dovoljno finansijske sigurnosti da živim bezbrižnim životom do kraja svojih dana. Čak ni Elena ne zahteva luksuz luksuznog automobila ili raskošnog stana.

Preporučujemo