Meteorolozi BHMeteo.ba najavljuju promjenu vremenskih prilika od utorka, 19. marta. Očekujemo znatno niže temperature nakon kojih slijedi kratkotrajno zatopljenje. No, prognoze pokazuju da nakon toga slijedi još jedno zahlađenje popraćeno oborinama.

Prema prognozi BHMeteo.ba, jutro se očekuje pretežno oblačno, mjestimično s kišom u pojedinim područjima; međutim, vrijeme će se tijekom dana postupno poboljšavati i razvedravati u svim krajevima.

Prognoza predviđa da će snažan i oštar sjeverni vjetar, popraćen olujom, donijeti osvježavajući val zraka koji će svoj vrhunac doseći u večernjim satima. Kako se približava noć srijede, brojna područja očekuju temperature ispod nule i dolazak mraza.

Kako stiže srijeda ujutro, počinje hladno vrijeme, praćeno maglom koja prekriva doline i prati krivudave staze rijeka. Prema prognozi, jutarnje temperature kretat će se od -3 do 1°C, au južnim krajevima do 4°C.

Planinska područja očekuju još niže temperature. Tijekom cijeloga dana bit će obilno sunčano, ali će i dalje biti svježe. Sljedeća noć ponovno hladna, uz mogućnost mraza ponegdje do četvrtka ujutro.

Od četvrtka postupan porast temperature i pomicanje smjera strujanja prema jugu. Meteorolozi došli su do zaključka da se trenutna zabrinutost vrti oko trajanja vremenskih prilika u južnim krajevima.

Njihove prognoze pokazuju da će se ova teška situacija zadržati otprilike do 23. marta, nakon čega je neizbježan povratak hladnih uvjeta praćenih oborinama.

Preporučujemo