Mi današnji članak nastavljamo u jako tužnom tomu, a pisaćemo o detaljima stravičnog zločina koji se desio u Srbiji. Bračni par iz Novog Sada je iz samo sebi znanih razloga potrovao svoja dva sina, a onda su i sebe ubili, tako što su skočili sa 17 sprata neboder u Novom Sadu.

Na groblju u Bačkom Petrovcu sutra će biti sahranjena Martina P. S. (23) i njena dva maloletna sina od jedne i tri godine. Prvi toksikološki nalazi autopsije djece otkrili su prisustvo tvari u njihovim tijelima koje su mogle doprinijeti njihovoj tragičnoj smrti. Izvor upoznat sa istragom otkrio je da su patolozi i toksikolozi trenutno zbunjeni prvim nalazima analize. Iako su određene supstance otkrivene, ostaje neizvjesno da li je tragična smrt mališana rezultat namjernih ili slučajnih uzroka. Zbog toga su u toku daljnje istrage kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Prema izvoru Kurira, izmanipulisana osoba po imenu Lav P.S. (25) se veruje da je počinio gnusno delo ubistva sinova pre nego što je sa suprugom Martinom skočio sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu. Lav je bio duboko ukorijenjen u bizarna vjerovanja koja su okruživala vječni život i žrtvu, koje je žarko prihvatio. Sumnja se da je u kandže ove sekte uvukao svoju suprugu Martinu, koja je i ona postala opčinjena sotonističkim ritualima i idejom žrtvovanja zarad “vječnog života”. Ovu informaciju je podijelio doušnik za Kurir.

Nakon istrage, kurir otkriva da Martina i Lav imaju čist dosije i da protiv njih nije bilo pritužbi u Centru za socijalni rad.

Prema izvoru Kurira, nedostaju informacije o tome da li su roditelji tražili medicinsku pomoć za svoju djecu ili su djeca primila vakcinu. Izvor također otkriva da je osoba odgovorna za tragični incident, Lav P. S. (25), izmanipulirala svoju suprugu Martinu P. S. (23) da usvoji neobična uvjerenja koja se tiču ​​vječnog života i žrtve. Lav je bio duboko zadubljen u sotonističke rituale i uvjerenja, što je dovelo do sumnje da je utjecao na Martinu da prihvati ove ideje. Izvor Kurira dalje navodi:

Njene odlučne riječi i nepokolebljiva uvjerenja izazvali su potpuni razdor između nje i njene simpatične porodice, kao i prijatelja koji su joj bili podrška. Na kraju su ostale samo njih dvoje, zajedno sa nesretnom djevojčicom koja je bila žrtva trovanja. Tragično, njihovi roditelji su također postali žrtve ritualnog ubistva vođenog izvrnutim uvjerenjima.

Na osnovu našeg izvora, evidentno je da je njihova izolacija pokazala njihovu sklonost da se distanciraju od društva, osjećajući se neshvaćeno i uvjereni da je njihova perspektiva jedina ispravna, što zahtijeva osobne žrtve.

Prema našem izvoru, odluka koju su donijeli i Leo i Martina da prekinu veze sa svojim najmilijima jasan je pokazatelj njihovog jedinstvenog cilja: besmrtnosti kroz smrt. Šokantno, čak su u ovu uvrnutu potragu uključili i svoje dvoje male djece. Vredi napomenuti da su poznanici porodice iz Bačkog Petrovca, Martininog rodnog grada, otkrili da iako je nekada bila duboko privržena porodici, već duže vreme se nisu čuli sa njenim roditeljima.

Prijatelj Martinine majke je Kuriru javio da je ona izuzetna osoba, ali uzdržana. Razgovori o ličnim i porodičnim stvarima su rijetki, a ona već duže vrijeme nije primila nikakvu poruku od Martine, zbog čega nije upoznata s Martininom trenutnom situacijom.
Dalje navodi da nije siguran u vezi sa svađom između Martine i njene majke, kao i sa konkretnim detaljima incidenta.

Poznanici su izrazili zgroženost, otkrivši da Martinina majka nikada nije otkrila tu informaciju. Međutim, poznanik je svjestan da Martinina majka ima dodatnu djecu o kojima se s ljubavlju čuva. Nadalje, poznanik je upoznat sa činjenicom da je porodica doživjela još jedan poražavajući događaj, jer im je bliski rođak tragično oduzeo život. Moguće je da je ova pojava imala štetan uticaj na Martininu majku, zbog čega se ona povukla u sebe. Poznanik smatra da je čitava situacija uznemirujuća.

Porodica je znala da Martina i Lav imaju dijete; međutim, nisu bili svjesni činjenice da je ponovo zatrudnjela i da je potom na svijet dočekala njihovo drugo unuče.

Kako navodi izvor Kurira, Martina je 2020. bila prisutna u porodičnoj rezidenciji. Tada nije bilo znakova da će Martina prekinuti veze sa svojim najmilijima, a kamoli naslutiti da će doći do ovako tragičnog događaja.

Preporučujemo