Cijenjena osoba o kojoj razgovaramo oličava i izuzetnu privlačnost i neuporediva profesionalna dostignuća, ali njeni lični trijumfi ne bi trebali biti zanemareni. Izvanredno, ona bez napora balansira ulogu posvećene majke četvero male djece i odanog supružnika, pritom zadržavajući izuzetan stepen obožavanja i poštovanja od strane očiju javnosti. Iznenađujuće, u mnoštvu informacija o njenim privatnim poslovima, samo je nekolicina odabranih upoznata sa činjenicom da je i sama majka Mirke Vasiljević veoma cijenjena ličnost u sferi televizije. Gospođa Mirjana Vasiljević, žena izvrsnosti i uglednih atributa, često krasi naše televizijske ekrane.

 

Međutim, manje poznata činjenica je da je ona cijenjena majka izuzetno talentirane glumice Mirke, uprkos njihovim različitim karijerama. Mirka je pak svesrdno naslijedila najbolje kvalitete svoje majke. Vrijedi napomenuti da je i sama gospođa Vasiljević imala zapažene nastupe na televiziji, upuštajući se u pronicljive rasprave o avio industriji. Za to je zaslužna njena cenjena pozicija direktora Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološke službe i usluge vazdušnih informacija u Kontroli letenja Srbije.

 

Sa nepunih 15 godina odlučila je da krene na put u avijaciji. Njen izvanredan put započeo je pripravničkim stažom iz oblasti kontrole letenja tokom školovanja u srednjoj školi. Uz nepokolebljivu odlučnost, uzdizala se od pukog asistenta u sektoru, marljivo napredujući kroz svaku hijerarhijsku stepenicu u dvorani, na kraju dostigavši ​​cijenjene titule specijaliste, instruktora, šefa odjeljenja i konačno, vrhunac rukovođenja.

 

Trenutno, ona zauzima ogromnu odgovornost u ovoj oblasti, izazivajući divljenje i poštovanje. Mirjana elokventno razjašnjava dinamičnu i stresnu prirodu uloge kontrolora letenja, profesije koju definiše imperativna potreba za trenutnim donošenjem odluka u inherentno hirovitom okruženju.

Preporučujemo