Tijekom poslijepodneva oko 13.50 sati majka je imala vizualni susret s licem osobe pored bijelog automobila koji se nalazio uz automobil Fiat Panda. Upravo će se za ovo vozilo kasnije utvrditi da je povezano s tragičnim ubojstvom mlade Danke Ilić (2).

Poručio je to u današnjem obraćanju uživo ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić, ističući privođenje osoba koje su umiješane u ovaj stravičan događaj. Prema njihovom kazivanju, radili su radni zadatak u Banjskom polju da pregledaju šaht.

Njihovo kretanje snimljeno je kamerom, uključujući i zaustavljanje vozila na ulazu oko 13:50. Vozilo, u kojem se nalazio S.J. i D.D., zadržali su se pred kapijom oko 2 i pol minute zbog pauze u toaletu.

Nakon što su nastavili put, slučajno su udarili djevojku otprilike 30-40 metara od mjesta gdje su stali. Za volanom je bio vozač D.D., dok je S.J. premjestio tijelo djevojke na stražnje sjedalo, na alat. Obojica su se složili riješiti se tijela djevojčice.

Gašić je ispričao najstrašniji aspekt prvog dana nestanka male Danke: trenutke neposredno nakon što je otišla iz dvorišta. Naime, u 13.57 presreo ih je otac djevojčice i pitao jesu li je ugledali. Njihov odgovor je, nažalost, bio negativan.

Preporučujemo