Mi se danas malo dotičemo Sanje Vučić, KOJA JE OD KAKO JE UPLOVILA U SOLO VODE-DEFINITIVNO SE PREPORODILA. Krenulo joj je i na polju ljubavi, a o muzici ne treba niti trošiti riječi. Njene pjesme na platformi You tube, broje na milione pregleda a skrasila se i u ljubavnom smislu. Međutim, u posljednjih mjesec dana, nije bila nikako aktivna na društvenim mrežama, a razlog je svakako zdravstvene prirode.

Sanja Vučić, poznata pjevačica i bivša članica grupe “Uragan”, koja pati od depresije, odlučila se obratiti psihijatru. Nije ni znala da će ovaj posjet otkriti zdravstveno stanje koje muči preko 200 milijuna ljudi diljem svijeta. Zabrinjavajuća je činjenica da simptomi često prolaze nezamijećeni, a ni sama Sanja ih nije prepoznala. Imajući to na umu, apelira na sve da redoviti zdravstveni pregledi budu prioritet.

Sanja Vučić je na početku intervjua za televiziju Una ispričala kako je bila kod psihijatra, isprva smatrajući da simptomi upućuju na depresiju, koja se na kraju pokazala netočnom. Odbacivši propisane antidepresive, otkrila je da njezina prava bolest leži u poremećaju štitnjače, stanju za koje se procjenjuje da ostaje nedijagnosticirano kod više od 60 posto pojedinaca. Ključno je da svi ostanu budni na uobičajene pokazatelje kao što su česte promjene raspoloženja, neobjašnjivo debljanje, umor, pretjerano znojenje, ubrzani otkucaji srca i nesanica, budući da to mogu biti potencijalne zastavice koje zahtijevaju konzultacije s medicinskim stručnjakom. Zanimljivo, Sanja te simptome nije pripisala Hashimotovom sindromu.

U intervjuima stalno nastojim razgovarati o svom problemu sa štitnjačom jer u to vrijeme nisam bio svjestan svojih simptoma. Nisam uopće znao za njegovo postojanje. Žene posjeduju sposobnost samodijagnosticiranja. Samim odlaskom na analizu krvi na antitijela i vitamin D mogu uvelike poboljšati kvalitetu života”, zaključila je Vučićeva osvrćući se na svoje osobno iskustvo.

Osjećajući niz iscrpljujućih simptoma, kao što su kronični umor, razdražljivost i trajno loše raspoloženje, našao sam se u stanju zbunjenosti u vezi sa svojim sve slabijim zdravljem. Tražeći odgovore, odlučila sam se posavjetovati i s psihijatrom i s ginekologom u nadi da ću otkriti uzrok svojih tegoba. Psihijatar joj je propisao antidepresive, dok je ginekologinja posumnjala na Hashimotovu bolest iz vlastitog iskustva s tom bolešću. Spoznaja da ću možda doživotno trebati lijekove bila je ogromna, dovela me do trenutaka u kojima nisam mogla skupiti snage ni da ustanem iz kreveta, svladana suzama.

Uz te emocionalne borbe, primijetila sam i suhoću kože i značajan porast tjelesne težine koji se pokazao tvrdoglavo otpornim na bilo kakve pokušaje skidanja viška kilograma. Strah me čvrsto uhvatio dok sam se borila s tim izazovima. U trenutku spoznaje da sam bolesna i da se oslanjam na jedan jedini lijek, činilo mi se kao da je cijelo moje biće uzrokovalo rušenje svijeta. Prihvaćanje ove stvarnosti bio je izazov, ali s vremenom sam se postupno navikla na to”, razmišljala je u tom razdoblju.

Preporučujemo