Veridba Lepe Brene bila je izuzetno potresna afera koja je uzburkala srca svih prisutnih. Čuvena jugoslovenska ikona, Lepa Brena, graciozno je stupila u blažen brak sa svojim voljenim pratiocem Bobom, koji traje neverovatnih trideset godina.

Tokom premijere u prestižnom Domu sindikata, našao sam se u bekstejdžu kada mi je sa nežnim predlogom prišao proslavljeni Bata Živojinović. “Zašto ostati ovde kada Boba Živojinović čeka vaše prisustvo?” Prepoznavši ga po njegovoj poznatoj maski, odlučio sam da kroz užurbanu gomilu krenem prema njemu.

 

 

Odjeven u sofisticirani bež kaput, graciozno je stajao uz vrata. Zainteresovavši ga lakomislenom primedbom, upitala sam: “Koliko si daleko putovao, draga moja?” Nasmejao se i odgovorio: “Baš ovde, baš na ovom mestu.” Naš susret je bio lišen ikakvih grandioznih očekivanja, a ipak je odisao neospornim šarmom koji je zarobio moje srce. Ogrnuta blaženim zagrljajem skladnog i nežnog braka, blistava Lepa Brena nostalgično se prisećala veridbi, trenutka koji je zamislila sa primesama eterične romantike. Ona je ljubazno otkrila očaravajući slijed događaja koji su se odvijali tokom slavnog Oktoberfesta, drage prilike u kojoj je s ljubavlju pratila svoje voljene roditelje. Upravo usred ove sjajne pozadine, pronicljivi Boba je spretno iskoristio pogodan trenutak da zamoli njenu ruku, zauvek ispreplićući njihove sudbine u bezvremenskoj vezi ljubavi i odanosti…

 

– Bilo je kasno, oko 22 sata, ali on je ovo rekao. “Pitaću je mogu li je zaprositi.” Zamišljao sam ponudu malo drugačije, sa romantičnijom večerom. Ali uzeo je bocu najboljeg konjaka i pokucao. Mama i tata su bili u pidžamama. “Ujka Abide i tetka Ifeta, nemamo puno vremena i nemam priliku da vas upoznam. Došao sam da vas pitam za ruku…” Nije to učinio. Čak i nakon što je završio kaznu, njegov otac je ustao iz kreveta. “Pa, deco, srećno”, rekla je pevačica.

Preporučujemo