Ogroman skandal koji je krajem jula izazvala Severina Vučković, kada je hrabro prikazala svoj “umjetnički” nastup u dvorištu Biljara na Cetinju, plešući uz moćne stihove Petra Petrovića Njegoša “Okupljanje vjekova”, nastavlja da odjekuje. sa nepokolebljivim intenzitetom čak i nakon što su prošle sedmice! Brojne javne ličnosti iz oblasti kulture, istoričari i političari su se zaista bavili ovim pitanjem.Severina samouvjereno bilježi skrnavljenje svetinje na svojoj snažnoj fotografiji. Tokom razgovora sa sabratom iz Hrišćanske svetinje, naša primorska patrola je otkrila da je sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko-primorske duboko zgroženo Severinovim vodećim nastupom.

Jasno nam je da je to sve samo ne umjetničko. Apsolutno je neprihvatljivo da su vlasti dozvolile da se to dogodi. Kako bi se takav čin bez poštovanja mogao opravdati 210 godina nakon rođenja našeg Gospodina? Naša majka je bila u suzama! Ovo nije oblik umjetnosti; to je čin bogohuljenja i svetogrđa! Zar Severina i oni koji su uključeni ne znaju da je Biljar izgrađen 1874. godine u sklopu našeg manastira? Ovo skrnavljenje je protiv vrijednosti Cetinja. To je uvreda za Njegoševu ličnost i sve podvižnike koji su vekovima boravili u Cetinjskom manastiru.

Najalarmantniji aspekt cijele ove iskušenja je korištenje voštane svijeće koju Severina ritualno gasi. Prema rečima našeg sagovornika, ovo simbolizuje prinošenje slave đavolu, zaista nesveto delo. Severina, oličenje izvrsnosti. Gašenje svijeće usred noći, dok monasi miruju i bave se svojim molitvenim obredima, apsolutno je užasno. To nas je jako uznemirilo i uznemirilo jer ovi rituali nemaju nikakve veze s kršćanstvom.

 

Ona podiže prisustvo zla, posebno kada se izvodi bez blagoslova, što je bio slučaj u ovom slučaju. Snažno je pozivam da se iskreno pokaje za svoje postupke. Ona treba da se ponizno klanja pred Bogom u molitvi, tražeći oprost s najvećom predanošću.

Preporučujemo