Marijana Lamber, rodom iz Pennsylvanije i konobarica u kafiću “Alfredo pica”, doživjela je jedan nezaboravan dan na poslu koji će je pratiti godinama. Dok je marljivo obavljala svoje dužnosti, primila je narudžbu od vlasnika kafića koji je poželio hamburger, krumpiriće i piće. Ukupna cijena obroka iznosila je 13,50 eura, a gost je platio gotovinom, ostavivši pritom nevjerojatnu napojnicu od 3000 eura, uz poruku “Napojnica za Isusa”. Marijana je bila preplavljena emocijama i ganuta do suza, a taj trenutak proslavila je na način koji do tada nije iskusila.

Njezina šefica, Zekeri Jacobson, također je bila duboko dirnuta ovim gestom ljubaznosti, a priča je munjevito kružila po čitavom kraju. Iako su mnogi ovu velikodušnost povezivali s atmosferom poznatog restorana “Pizza by Alfredo”, koji je postao poznat kroz popularnu TV seriju “Ured”, motivacija iza ove velike napojnice ostala je misteriozna. Međutim, radost koju je Marijana osjetila uskoro se pretvorila u tugu kada je saznala da je dan nakon što je primila ovu velikodušnu napojnicu od 3000 eura, novac povučen s njezinog osobnog računa zbog pogreške kupca. Gost je slučajno koristio karticu vjerske udruge poznate po dobrovoljnim prilozima i ispričao se voditelju restorana zbog svoje zabune.

Nažalost, Marijana je ostala bez tog novca i nije dobila nikakvu naknadu za velikodušnu napojnicu koju je prvotno primila. Kupac je odbio ispraviti situaciju, što je navelo Zakerija Jacobsona da poduzme pravne korake u ime Marijane. Jacobson vjeruje da Marijana ima pravo na iznos koji joj je prvotno uplaćen, te je poduzeo pravne radnje kako bi osigurao da se pravda zadovolji. Unatoč njegovim naporima, gospodin Erik Smit, koji je ostavio velikodušnu napojnicu, odlučio je održavati svoju anonimnost i suzdržao se od javnih izjava.

Unatoč svojoj anonimnosti, mnogi korisnici društvenih mreža izrazili su snažno mišljenje da bi Smit, posebno kao predstavnik svoje vjerske zajednice, trebao imati hrabrosti platiti iznos od 3000 eura koji je prvobitno namijenjen Marijani.