Jelena Đoković, direktorka renomirane Fondacije „Novak Đoković“, konstantno je u centru pažnje i pod lupom javnosti. Njeno druženje sa cenjenim srpskim i svetskim teniserom Novakom Đokovićem podstaklo je neutaživu radoznalost za njen lični život. Jelena je uvek bila nepokolebljiva kada je trebalo da iznosi svoje mišljenje o širokom spektru društvenih i ličnih pitanja.

 

Među ovim temama isticao se njen posebno čvrst stav o roditeljstvu. Jelena je ponosno podelila svoj jedinstven pristup vaspitanju svoje dece, Stefana i Tare, koji je izazvao veliko divljenje. Iako dolazi iz privilegovanog porekla, Jelena se pobrinula da njena deca budu odgajana kao i svaka druga deca. Jedan aspekt koji je odjeknuo kod mnogih je Jelenino iskreno priznanje tekuće “borbe” sa kojom se suočavala kada je poverila baki i dedi brigu o svojoj deci.Jelena je u prošlosti isticala kako je njen otac neverovatan izvor podrške.

 

 

Kada je Tara imala dva meseca, Novak je morao da ode u Australiju na mesec dana, a mene je ostavio samu u Monaku bez ikakve podrške. U trenutku očaja, posegnula sam za ocem i iskreno rekla da ne mogu sama. Na moje iznenađenje, on me svesrdno podržavao i čak je dao otkaz da bi bio uz mene. Od tada neumorno radimo zajedno na brizi o našoj djeci.

 

 

Otac me naučio neprocjenjivu lekciju da život ne mora uvijek biti savršen ili strogo profesionalan; umjesto toga, trebao bih se fokusirati na to da budem najbolja verzija sebe. U prošlosti sam osećala pritisak da budem više od Jelena, da budem neko izvanredan kao supruga uspešnog sportiste. Međutim, srećan sam što imam Novakovu nepokolebljivu ljubav i poštovanje za ono što zaista jesam, i zahvalan sam što sam mu životni partner. Ovakve uvide iznela je Jelena tokom svog gostovanja u emisiji Ivana Stankovića.

Preporučujemo