Dejan Dragojević je na svom YouTube kanalu podijelio svoje planove i pripreme za Ramazan. Na svom je kanalu objavio svoju namjeru da će ove godine s još većom strogošću slaviti Ramazan, obećavši da se neće prepustiti pretjeranoj hrani kao što je to činio prethodne godine. Poslije mu je Jovana postala djevojka i pridružila mu se.

Iskustvo posta i promatranja svega čini se neobičnim zbog odsutnosti nekoga s kim mogu razgovarati o islamu ili džamiji koju trebam posjetiti. Kao posljedica toga, osjećam se prilično nezauzeto. Međutim, navečer uživam u slušanju predavanja o islamu, dok se danju bavim raznim drugim aktivnostima.

Jedinstvena je pojava da Jovana i ja budemo zajedno u ramazanu. Nikada Jovani ne namećem post ili pokrivanje, ali ona se dragovoljno odlučuje pridržavati se ovih praksi. Dejan je šaljivo primijetio: “Pozdrav mami Marini”, rekao je i nasmijao se.

Dejan je dokumentirao ne samo svoj iftar, koji je sveti obrok koji se konzumira nakon zalaska sunca tijekom ramazana za prekid dnevnog posta i nakon kojeg obično slijedi večernja molitva, već i razne aspekte povezane s ovim štovanim mjesecom u islamskoj vjeri.

Preporučujemo