Kako javljaju ugledni hrvatski mediji, juče oko 13.30 sati dogodio se nemili incident. u slikovitoj Zagrebačkoj ulici u mirnom mjestu Dugom Selu. Tragično, ovaj incident je odnio živote dvije osobe, a treći učesnik je zadobio teške tjelesne povrede. U svjetlu ove teške situacije, oštećeni je podvrgnut kritičnom hirurškom zahvatu u prestižnoj medicinskoj ustanovi KB Dubrava. Tragično, dvije osobe u poodmaklim godinama dočekale su svoju preranu smrt u okvirima cijenjene medicinske sestre, dok je nepredviđena eksplozija odjeknula kroz njegove posvećene dvorane.

 

Nažalost, uvaženi gospodin od osamdeset pet godina i poštovana dama od osamdeset jedne godine bili su žrtve ove nesreće. Takođe, ugledni gospodin od sedamdeset i devet godina pretrpeo je teške telesne povrede, o čemu svedoči cenjena lekarska stručnost dr Kristijana Ćupurdije. Konkretno, ove povrede su mu nanijele velike patnje donjim ekstremitetima i osjetljivoj abdominalnoj regiji.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, dogodio se tragični incident kada je stariji gospodin, star 85 godina, nažalost detonirao ručnu bombu unutar kuhinje u kojoj su se nalazile tri osobe na prvom spratu njihove rezidencije. Poražavajući je podatak da se počinitelj nalazio svega desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnja gospođa porijeklom iz okolice Krapine. Nažalost, vlasti su ovaj incident klasificirale kao duboko uznemirujući čin ubistva-samoubistva.

Gradonačelnik Nenad Panian, stanovnik u neposrednoj blizini incidenta, otkrio je da je u objektu boravilo ukupno pet osoba. Međutim, preostala dva stanara su sada pod brigom i pomoći socijalnih službi, pružajući im neophodnu podršku tokom ovog teškog vremena. Udubljujući se u pitanje ilegalnog oružja, Panian je skrenuo pažnju na istorijsku pozadinu sukoba u Dugom Selu i uznemirujuće pristupačnu prirodu nabavke vatrenog oružja. On je oštroumno sugerirao da je trenutno kolektivno psihološko stanje, nakon korona virusa i rata, izvršilo dubok utjecaj, opravdavajući pažnju i stručnost psihoanalitičara i stručnjaka za podršku.

Preporučujemo