Aco Pejović je oduvijek krio svoj privatni život, daleko od svijeta i medija, jer nikada nije htio da dijeli neke svoje intimne priče. Svakako da je razlog tome njegova supruga, pošto je imala jako težak zdravstveni period, u kojem je jeva preživjela, i nakon toga se Aco defintivno udaljio od samih medija. Sada je odlučio i da progovori na tu temu.

Proslavljeni vokal Aco Pejović dugi je niz godina u srećnom braku sa Biljanom, a zajedno su podigli tri ćerke. Pejović je nadaleko poznat po svojoj privrženosti porodici, često izražavajući duboku naklonost prema njoj i dosljedno ih stavljajući u prvi plan svog života.

Uprkos svim preprekama, ljubavna priča između Ace Pejovića i njegove voljene Biljane ne samo da je opstala već je i ojačala u drami opasnoj po život. Biljanin je život visio o koncu zbog puknuća aneurizme i krvarenja u mozgu, a Aco je stajao uz nju kao njena nepokolebljiva podrška. Osvrćući se na traumatične događaje, Aco je u suzama ispričao: „Biljana je uvijek bila zdrava žena, potpuno nesvjesna svojih urođenih aneurizmi, poput balona koji se stvaraju na krvnim sudovima, uključujući dva na aorti. Tri dana se žalila na glavobolje, ali ništa. neuobičajeno.Tada se usred predavanja pred studentima iznenada srušila u amfiteatru i hitno je prevezena u Urgentni centar.Sjećanje na taj napeti trenutak dok je ležala na operacionom stolu zauvijek će ostati biti urezan u moj um.

Uznemirujuće scene koje se odvijaju pred vašim očima, prizor crnih vreća za tijelo koje se raznose svakih trideset minuta, ostavljaju vas u stanju iščekivanja, pitajući se kada će doktor izaći i prenijeti užasne vijesti. U tom trenutku sam se obratio za pomoć, oslanjajući se na brojne prijatelje doktore koji su mi odmah pritekli u pomoć. Mladi doktor, kojeg tada nisam poznavao, preuzeo je moju situaciju. Iako je izgledala neiskusno zbog svoje mladosti, ne krivim je. Objasnila je da bi, da je oklijevala, ishod bio fatalan, jer je hitna operacija bila neophodna. Kasnije sam saznao da samo jedan od hiljadu preživi kada pukne aneurizma. Stigao je moj prijatelj i doktor Zoran i brzo je organizovao njeno prebacivanje na odeljenje neurohirurgije, gde je bila pod nadzorom dr Tasića. Zauvijek sam mu zahvalan, kao da mi je rođeni brat.

U ponoć se sve odvijalo kako je pevač ispričao, a potom nastavio sa svojom pričom. Sećanje na to veče ostalo mu je urezano u umu, jer se u njegovom domu okupila cela srpska estradna industrija. U tom trenutku je shvatio pravu prirodu svojih prijateljstava, koja su ga obasipala ljubavlju i poštovanjem. Njegove kolege su mu dale ogromnu snagu u ovom izazovnom vremenu. Od Cece, Brene, Bobe, Zorice, Kemiša, do Bekute, Mrke, Žike Jakšića, Rake Marića, Lukasa i Tropika, u Urgentnom su, činilo se, svi iz industrije. Otprilike 150 pojedinaca, od kojih su 70 posto bili kolege izvođači, došlo je da pokaže svoju podršku. Pjevač se živo sjeća trenutka kada su mu voljenu osobu spremali da odvedu na operaciju, a on je pozvao svoju djecu da se eventualno oprošte. Operacija je trajala napornih šest i po sati, a u hitnoj su ostali do 7 ujutro. Međutim, ovo je bio tek početak nove bitke za Biljanin život.

Pejović se živo prisjeća uznemirujućeg prizora nakon operacije, kako leži u krevetu s obrijanom glavom i vidljivim ranama. Zastrašujući zadatak objašnjavanja potencijalnih ishoda svojoj djeci težio joj je na umu. Odlučna da svoju porodicu zaštiti od vanjskih uticaja, Pejovićeva je zabranila bilo kome ulazak u njen dom tražeći utjehu u društvu svoje djece. Sjedajući ih, čvrsto ih je zagrlila i uvjerila da mogu izdržati život bez majke, crpeći inspiraciju iz Cecine pjesme “Na sve se živ čovjek navikne”. Međutim, prvo veče je donelo nepredviđene izazove. Shrvana stresom, najstarijoj Pejovićevoj kćerki pozlilo je od trovanja hranom, zatekla se kako spava pored šolje u kupatilu. U međuvremenu, njeno srednje dijete zaboljelo je zube, a najmlađe je dobilo temperaturu u gluho doba noći. Pejovićeva je hitno kontaktirala ljekara da joj najstarijoj kćerki da infuziju. Konačno, nakon što je pospremila svoju djecu, Pejović se povukla u svoju sobu, ispuštajući bujicu vriska i molbi Bilji, očajnički je moleći da ne umre i da je napusti.

Preporučujemo