Teroristički napad u Moskvi rezultirao je tragičnim gubitkom 40 života i ostavio preko 100 ranjenih osoba, izvijestio je FSB. Kao odgovor na ovaj stravičan događaj, rusko istražno povjerenstvo odmah je pokrenulo istragu.

Kruženje videa na društvenim mrežama na kojem se vidi kako napadač maše automatskom puškom unutar prostorija dodatno je naglasilo težinu situacije. Poduzevši brzu akciju, predsjednik Vladimir Putin izdao je potrebne direktive u vezi s incidentom u Krokusu.

Ovu informaciju prenio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika vezano za Gradsku vijećnicu u Moskvi. Prema RIA Novostima, predsjednik je odmah obaviješten o pucnjavi u gradskoj vijećnici Crocus u prvim trenucima incidenta.

Tijekom događaja, predsjednik je stalno bio u tijeku s razvojem situacije i radnjama koje poduzimaju nadležna tijela. Peskov je izvijestio da je predsjednik izdao sve potrebne direktive kao odgovor na situaciju.

Kasno večeras, ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) izvijestila je da je došlo do incidenta koji uključuje pucnjavu i požar u gradskoj vijećnici Krokus u regiji Krasnogorsk, koja se nalazi na sjeverozapadnom rubu Moskve. Zbog incidenta je prekinut zakazani koncert grupe Piknik.

Preporučujemo