Na ročište u Prvom osnovnom sudu bio je u pratnji svog odvjetničkog tima, dok je njegova bivša supruga bila odsutna. Na upit o Melininoj odsutnosti u ovom ključnom trenutku, Džinović je odgovorio:

“Razlog njezine odsutnosti za mene ostaje misterij. Bez obzira radilo se o nemogućnosti održavanja kontakta očima ili ne, ne uspijevam uočiti nikakvu vezu između njezinih postupaka i mene.

Vjerujem da njezina odsutnost nije zbog srama; ona vjerojatno ima svoje valjane razloge za nedolazak. Građanskim se činom smatra osobno javljanje za razvod braka. Sam proces je prilično brz, a papirologija je aspekt koji oduzima najviše vremena.

Međutim, na kraju se sve svodi na jedan potpis. Kad potpišeš, gotovo je”, priznao je Haris i dalje komentirao. Da je ona prisustvovala sudskom ročištu i da su se sreli, Haris je priznao ono što bi joj rekao:

“Dobar dan, kako si i to bi bilo sve.” Haris je priznao utjecaj kulturnih normi, ali je izrazio svoju odlučnost da spriječi njihov susret. Daljnjih okupljanja neće biti, jer su donijeli definitivan zaključak. “Aktivno ću izbjegavati takve susrete. U slučaju da nam se putevi ukrste, i ona i ja imamo mogućnost skrenuti poglede. Naša će interakcija biti kratkotrajna, jer se nećemo namjerno sresti.”

Preporučujemo