Dijelove Hrvatske pogodilo je jako nevrijeme. Osobito je bio teško pogođen grad Karlovac koji je u kratkom razdoblju dobio značajnu količinu oborina. Nažalost, tijekom ove burne vremenske nepogode jedan je vatrogasac zadobio teške tjelesne ozljede uslijed požara i eksplozija izazvanih udarom groma.

  • Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme, što ukazuje na potencijalnu opasnost od ove vremenske pojave. Prema upozorenju DHMZ-a, mjestimično će biti jakih pljuskova praćenih grmljavinom, uz mogućnost tuče i povremeno pojačanog vjetra. Osim toga, postoji opasnost od jake kiše koja može dovesti do poplava u gradovima.

Vatrogasci KaPortal izvijestili su da su obilne padaline uzrokovale velike poplave na više prometnica u karlovačkoj regiji. Naime, u poplavama su stradali podvožnjak u Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Osim toga, udar groma zapalio je vatru u kući koja se nalazi u Borlinu.

Tijekom gašenja požara došlo je do višestrukih detonacija od neidentificirane eksplozivne naprave. Vatrogasac, star 52 godine, zadobio je teške tjelesne ozljede te je prevezen u KB Dubrava na liječničku pomoć. Kako javlja Nova TV, zadobio je tešku ozljedu prsnog koša kada su mu krhotine udarile u lijevu stranu torza.

Podatke o ozlijeđenom vatrogascu otkrio je Miroslav Radeta, koji obnaša dužnost zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.

  • Po našem dolasku na mjesto gašenja došlo je do niza eksplozija od kojih je najveća bila. Tijekom procesa gašenja dogodile su se dodatne eksplozije čiji točan uzrok ostaje nepoznat. Vjerojatno je nagađati da su te eksplozije potaknute zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima iz Domovinskog rata.

Nakon liječničkog pregleda i pružene pomoći u Općoj bolnici Karlovac, teško ozlijeđeni vatrogasac prebačen je u KB Dubrava na dodatnu medicinsku skrb. Najvažniji nam je njegov što brži oporavak”, rekao je izvor u razgovoru za RTL. Iako pri svijesti, ozljede vatrogasca teške su prirode.

Prema riječima Gorana Frankovića, županijskog vatrogasnog zapovjednika, vatrogasac KB-a Dubrava zadobio je ozljede nakon prve eksplozije. Točan uzrok ozljede još nije poznat, navodi Franković.

Preporučujemo