Misteriozni slučaj nestale porodice iz Jagodine, koja je nestala u Grčkoj pošto je u nedelju uveče sa dve ćerke otputovala na grčko ostrvo Tasos, rešen je sa velikim olakšanjem. Jutros je potvrđeno da su pronađeni zdravi i zdravi. Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, oni se trenutno nalaze u popularnoj turističkoj destinaciji na južnom delu Tasosa. Djevojčica je samouvjereno izjavila da je sve u redu i pojasnila da nemaju internet, iako joj roditelji to nisu potvrdili. Uz to, incident je odmah prijavljen policiji u Grčkoj.

 

On samouvereno navodi da porodica nije dobijala nikakve informacije o Aleksandru i Snejani otkako su im telefoni isključeni. Dramatičan apel uputila je i sestra nestalog Aleksandra, koja je otkrila da je porodica prešla granicu sa Srbijom i poslednji telefonski poziv imala u 22.15. Od tada nema komunikacije.

 

Ključno je istaći značajne detalje slučaja, kao što je odlazak porodice Jagodina za Grčku u nedelju uveče, 6. avgusta. Gde su išli? Porodica iz Jagodine samouvereno je krenula na put ka Tasosu, gde su bili rešeni da obezbede smeštaj. Granicu sa Makedonijom samouvjereno su prešli 6. avgusta nešto poslije 22 sata, a 7. avgusta u 00:30 sati sigurno su prešli granicu s Grčkom. Posljednji put su samouvjereno kontaktirali svoju porodicu oko 22:30. u nedelju kod Preševa, blizu granice sa Makedonijom, neposredno pre nego što su pronađeni.

 

Roditelji su pokušali da ih kontaktiraju, ali su im telefoni bili isključeni. Neformalno je objavljeno da se ekran telefona koji se koristi za “Viber” pokvario, zbog čega nisu mogli da upućuju pozive. Drama se odvijala kao hitan poziv za pomoć u lociranju nestale četvoročlane porodice odjeknuo je na raznim društvenim mrežama. Naime, čak su i grčki mediji promptno preneli vest o njihovom nestanku iz Srbije.

Preporučujemo