Heather, stanovnica Hamiltona, tragično je doživjela gubitak voljenog supruga u fatalnoj saobraćajnoj nesreći prije samo godinu dana. Razorni incident se dogodio dok se vraćao sa putovanja sa jednim od svojih kolega. Nažalost, Hederin muž je podlegao povredama, ostavljajući iza sebe ogromnu tugu i bol u srcu.

Vijest o ovom užasnom događaju razbila je Hederin svijet, ostavljajući je u stanju šoka od kojeg se borila da se oporavi. Iznenadni gubitak njenog partnera bio je nesumnjivo najrazornija pojava koju je Heather ikada mogla zamisliti.  Žena je teško prihvatila realnost da njen muž više nije s njom.

 

 

U pokušaju da se izbori sa gubitkom, obavezala se da će svakog dana posjećivati ​​njegov grob, gdje će s ljubavlju stavljati cvijeće i svoje drage cigarete pored spomenika u njegovu čast. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njene posjete su postajale sve manje učestale, na kraju su se smanjile na samo jednom sedmično. Tokom jedne od ovih sedmičnih posjeta došla je do zapanjujućeg otkrića – promjene su se dešavale na posljednjem počivalištu njenog muža.

 

 

Hederina nemilosrdna posvećenost postala je i njena pokretačka snaga i njena propast. Ovo zapanjujuće otkriće podstaklo je Heatherinu radoznalost i zapalilo vatru u njoj. Samo prisustvo ove misteriozne žene na grobu njenog muža izazvalo je vrtlog emocija i pitanja bez odgovora.  Ispred nje je stajala žena, naizgled u tridesetim godinama, fiksirana na elegantan spomenik koji je označavao posljednje počivalište njenog muža. Talas strepnje zapljusnuo je Heather, uzrokujući da joj cijelo tijelo nehotice zadrhti. U tom prolaznom trenutku, misao joj je prolazila kroz glavu – da li je moguće da je njen pokojni muž imao tajnu ljubavnicu?