U svetlu nedavnog medijskog izveštavanja, Milan Stanković, poznata bivša pop zvezda, doneo je odluku koja mu je promenila život da se oprosti od svoje cvetajuće muzičke karijere i krene na duhovno putovanje stazom monaha. Verodostojni izvori otkrivaju da se talentovani pevač posvetio početničkom stadiju svog monaškog puta, a ono bi trebalo da počne 28. avgusta, značajnog dana koji ima veliki značaj za poštovani manastir Podmaine kada proslavljaju Gospu.

 

 

Manastir je zauzimao posebno mesto na Milanovom duhovnom putu, služeći kao utočište gde je mogao da zaroni duboko u svoje najdublje ja. Iako nije imao težnje da postane monah, manastir mu je pružao utehu i služio kao duhovno utočište, savršeno okruženje za istraživanje svog identiteta i uspostavljanje duboke veze sa božanskim. U razgovoru sa predstavnikom manastira primećeno je da Milan nije okićen u tradicionalnoj monaškoj odeždi, već u uobičajenoj odeći. Ovaj nedavni razvoj događaja doveo je do zvaničnog saopštenja o statusu Milana pridošlice u manastiru.

 

Oni tvrde da pevača u ovom trenutku ne mogu prihvatiti kao iskušenika u manastiru jer treba da se koncentriše na razvijanje svoje istrajnosti i odanosti. U svakodnevnim aktivnostima manastira rukopoložena su četiri iskušenika, dok su dva primila novicijatski blagoslov, ali Milan nije bio na verskom obredu. Nedavno je jedan sabrat manastira otkrio specifičnosti Milanovog vremena u Podmainama. Otkriveno je da brat Milan prošlog leta nije bio u manastiru, već da je držao značajan Uskršnji post.

 

 

Uprkos njegovoj nepokolebljivoj posvećenosti monaškom načinu života, i iguman i članovi zajednice smatraju da je preuranjeno da ga zvanično priznaju kao iskušenika. U intervjuu za novinare, monah je napomenuo da će biti potrebno sačekati određeni period pre donošenja bilo kakve odluke. Nije bilo javnog saopštenja Milana o ovom pitanju.

Preporučujemo