U mjestu Brestovačka Banja mnoštvo pojedinaca gorljivo apelira za siguran povratak dvogodišnje djevojčice Danke koja je nestala ranije danas dok se s majkom i jednogodišnjim bratom i sestrom igrala u Banjskom polju.

Djevojčica Danka Ilić (2), zbog čijeg je nestanka prvi put uveden sustav Amber Alert u Srbiji, zadnji put je viđena oko 13.45 sati, ostavljajući svoju izbezumljenu majku u stanju očaja. Dankina majka Ivana Dragomirović kaže da trenutno žive u Boru.

Tamo je dovela svoju obitelj kako bi uživali u slobodi trčanja i laganih šetnji. I sama Ivana ima duboke korijene u ovom kraju, budući da su joj i roditelji porijeklom iz Bora, te se rado prisjeća djetinjstva provedenog tamo.

U maslinastozelenoj jakni i ljubičastim hlačama, djevojčina je kosa uredno skupljena u rep. Cijeli Bor je mobiliziran, uz snažno prisustvo policije koja pretražuje područje od 10 kilometara počevši od mjesta gdje je djevojčica posljednji put viđena s majkom.

“U trenutku kad sam se okrenula, ona je nestala. Još uvijek ima manje od dvije godine, a u maju joj se bliži drugi rođendan. Njezina sposobnost govora još se nije razvila. Više puta sam je dozivala, ali nisam dobila odgovor. U neposrednoj blizini naše lokacije nalazi se šuma.”

Preporučujemo