Kralj čarls je u posljednjih mjesec dana doživio pravu golgotu po pitanju zdravstvenog biltena. Jednostavno, samo je otišao na redovan pregled, i tamo mu je ustanovljeno da iopasan tumor. Međutim, PR sa engleskih dvora, još uvijek nije izašao sa nekom konkretnom informaijom koliko je zapravo opsan tumor. Kraljica Kamila za to vrijeme, obavlja neke druge stvari, jer se jasno zna šta bi se desilo u slučaju njegove smrti.

U proteklom mjesecu britanska kraljevska obitelj naišla je na značajne zdravstvene prepreke, što je rezultiralo time da su kralj Charles III i princeza Kate Middleton uzeli dopust zbog zdravstvenih problema. Zbog toga su kraljica Camilla i princ William, uz ostale članove kraljevske obitelji, preuzeli veće opterećenje. Međutim, kraljica Camilla donijela je odluku o kratkom odmoru kako bi kvalitetno provela vrijeme sa svojim suprugom, kraljem Charlesom, koji se trenutno bori s rakom. Kao što je izvijestio Sunday Times, kraljica Camilla suspendirala je svoje angažmane do proslave Dana Commonwealtha 11. ožujka.

Ovaj dan ima golemu važnost za kraljevsku obitelj, posebno u svjetlu sve većeg broja zemalja koje razmišljaju o svom odlasku iz organizacije i odricanju od veza s britanskom monarhijom. Predviđeno je da će kraljica Camilla predstavljati krunu na skupu u Westminsterskoj opatiji, gdje će se sastati s izaslanicima iz 56 država članica. Za vrijeme njezine odsutnosti, princeza Anne i princ Edward preuzimaju njezine obveze, dok je princ William zaokupljen raznim obvezama, vjerojatno oko podrške supruzi Kate i njihovoj djeci.

Trenutačna odsutnost četiriju članova kraljevske obitelji, uključujući princezu Kate koja se oporavlja od nedavnog kirurškog zahvata, rezultirala je značajnom promjenom odgovornosti. Kensingtonska palača je navijestila da bi princeza Kate trebala nastaviti sa svojim službenim dužnostima do Uskrsa. U međuvremenu je kralj Charles, koji je odsutan s javnih angažmana otkako je objavljena dijagnoza raka, na liječenju. Važno je napomenuti da je dijagnoza postavljena nakon operacije benigne hiperplazije prostate, a iako nije identificiran konkretan oblik karcinoma, potvrđeno je da sama žlijezda nije zahvaćena.

Tijekom odsutnosti kralja Charlesa zbog bolovanja, kraljica Camilla preuzela je brojne odgovornosti umjesto njega. Među njima je i predstavljanje njega na komemoraciji za pokojnog grčkog kralja Konstantina II 27. veljače, događaj koji je princ William, koji je jedan od kumova pokojnog grčkog kralja, neočekivano morao otkazati. Uz to, kraljica Camilla priredila je niz prijema u Buckinghamskoj palači te se sastala s Olenom Zelenskom, prvom damom Ukrajine.

Uz nepokolebljivu potporu kraljice Camille i drugih članova koji preuzimaju dodatne dužnosti, kraljevska obitelj ustraje u suočavanju s ovim zdravstvenim preprekama. Unatoč tim kušnjama, hrabrost i kohezija kraljevske obitelji i dalje služi kao izvor motivacije za nebrojene pojedince diljem svijeta.

Preporučujemo