31. marta bit će objavljeni konačni podaci koje će objaviti Federalni zavod za statistiku i točan postotak usklađivanja. Za samo desetak dana penzioneri s prebivalištem u Federaciji BiH dobit će potvrdu za koliko će im točnih postotaka biti uvećana primanja.

Ovo godišnje usklađivanje, koje se provodi 15. aprila, ima za cilj riješiti izazovne financijske okolnosti s kojima se suočavaju umirovljenici. Redovnim usklađivanjem primanja su im već od 1. januara povećana za pet posto.

Državni zavod za statistiku objavit će 31. marta konačne podatke o prošlogodišnjem indeksu potrošačkih cijena i rastu BDP-a, koji će dati točan postotak usklađivanja.

Prema dosadašnjim prognozama i naznakama, očekuje se da će mirovine ove godine doživjeti rast od oko šest do sedam posto. Ukoliko se postotak usklađivanja utvrdi na šest posto, najniža penzija će se sa sadašnje vrijednosti od 565 KM povećati na 570 KM.

U slučaju usklađivanja od sedam posto, najniža mirovina iznosit će gotovo 576 KM. Umirovljenici u maju mogu očekivati ​​nešto veći polog na račune jer će dobiti i razliku za prethodne mjesece.

Preporučujemo