Hrabri postupci tinejdžera u moskovskom masakru priskrbili su mu široko priznanje i pohvale jer je uspješno spasio više od 100 osoba.

Islam Halilov, 15-godišnjak, hvaljen je kao heroj zbog svog hrabrog čina spašavanja više od 100 osoba tijekom napada u Moskvi. Igrom slučaja, on je bio prisutan na mjestu događaja zbog honorarnog posla u garderobi.

Suočen s kaotičnom i opasnom situacijom, tinejdžer je pokazao nevjerojatnu prisebnost dok je prestrašene pojedince odvodio od naoružanih napadača prema izlazu za nuždu, čime je na kraju spasio živote brojnih ljudi.

Učinkovito je prenio pojedincima potrebne upute za preseljenje i pronalaženje sigurne lokacije. Islam daje objašnjenje, navodeći da su u početku čudni zvukovi dopirali iz razine tla. Pretpostavljalo se da je stigao burni skup.

Svjedočeći početku panike, promatrao je kako pojedinci bježe u strahu. Neposredno pred njegovim očima, svjedočio je čovjeku pogođenom vatrenim oružjem, što ga je navelo da shvati hitnost svoje dužnosti da pomogne onima kojima je potrebna.

Dodajući, izrazio je shvaćanje da bi neodgovaranje rezultiralo gubitkom ne samo vlastitog života, već i života brojnih pojedinaca. Iskreno je to iskustvo opisao kao užasno. Velikim povikom i žurnim pokretima pozivao je prestravljene ljude da idu za njim.

Izražavajući zahvalnost za sigurnost svih uključenih, Islam se prisjeća trenutka kada su bili usred gomile, približavajući se vratima s mislima o potencijalnoj opasnosti koja prijeti.

Zabrinutost zbog potencijalnih terorističkih prijetnji koje izlaze sa stepenica ili pokretnih stepenica, naoružani granatama ili spremni ispaliti kišu metaka, prolazila im je kroz glavu.

Srećom, njihovi strahovi nisu se ostvarili i uspjeli su otvoriti vrata na vrijeme, osiguravajući sigurnost svima.

Preporučujemo