Postoje određene nasljedne osobine koje dijete prvenstveno prima od oca zbog utjecaja muških gena, a koje neće steći od majke. U trenutku našeg rođenja, darovani smo brojnim naslijeđem od naših roditelja, i često nema načina da izbjegnemo tu stvarnost.

Prema genetičarki Dani Breset, postoji veća vjerojatnost da će djeca rođena od očeva starijih od 45 godina doživjeti izazove učenja i povećanu sklonost depresiji ili anksioznosti.

Treba napomenuti da ako otac ikada osjeti razočaranje u vezi sa spolom svog djeteta, to treba smatrati svojom zaslugom. Breset tvrdi da su muškarci jedini odgovorni za određivanje biološkog spola djeteta.

Visina

Prema stručnjacima, genetske varijacije koje određuju visinu djeteta pripisuju se genima oca, a ne genima majke. Vjeruje se da postoji najmanje 700 genetskih varijacija koje igraju ulogu u oblikovanju tjelesnog izgleda djeteta.

Iako nasljeđe ove karakteristike proizlazi iz gena majke i oca, istraživanje sugerira da genetski doprinos oca ima veći utjecaj na određivanje visine. Breset tvrdi da ako je otac visok, velika je vjerojatnost da će i dijete postajati visoko kako sazrijeva.

Preporučujemo