Dragan Stojković, bosanskohercegovački harmonikaš, skladatelj i producent, slavu i ogromnu popularnost stekao je ulogom člana žirija glazbenog natjecanja Zvezde Granda.

Povremeno dopušta pogled u svoje osobno carstvo, ali uglavnom vrata svog privatnog svijeta drži zatvorena za javnost. Rođen u Sarajevu, odrastao u Konjicu, a od 1970-ih živi i radi u Beogradu, životni put ga je vodio kroz razne gradove Bosne i Srbije.

Više od četrdeset godina život dijeli sa suprugom Dunjom. Nakon vjenčanja 1977. godine, brzo su dočekali dolazak sina Aleksandra. 1986. godine na svijet poželjeli su dobrodošlicu kćeri koja je danas poznata kao pjevačica umjetničkog imena Džiđa.

S prebivalištem na Bežanijskoj kosi, bračni par Stojković, Dragan i Dunja, rado vikende provode zajedno na tržnici. “Od samog početka imao sam uvjerenje da je Dunja pravi spoj za mene. Ona se brine za mene i radi sve od sebe kuhajući moja omiljena jela.

Među njima su i punjene paprike koje priprema savršeno, ali i druge slatke poslastice poput hurmašica i kadaifa. Kadaif moje Dunje, iako sam probao brojne druge, može se usporediti samo s onim iz Istanbula.”

Preporučujemo