U članku koji je objavljen 23.10. 2023 godine, na portalu kreacije.info, u samom naslovu je stojalo: ČEKAJU SE PRVE INFORMACIJE…. Majka Koste Kecmanovića PRONAĐENA OBEŠENA u podrumu majčine kuće: Nije izdržala pritisak mediija…

 

Portal Raskrinkavanje.ba, je uradilo detaljnu reviziju samoga članka, i došli su   do zaključka da se događaj iz naslova nije desio  te su ga ocjenjili kao lažnu vijest. Shodno navedenom, ovaj članak u kojima se  vijest predstavlja kao istinita te se navodi da je “Majka Koste Kecmanovića PRONAĐENA OBEŠENA u podrumu majčine kuće”  prema Raskrinkavanju.ba je lažna vijest, a naslovi poput ovog klikbejt.

 

Njegova majka nije počinila samoubistvo, u samom članku se zapravo izvještava o tome da je Kosta Kecmanović, maloljetni napadač koji je u maju u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet đaka i školskog čuvara i ranio šest osoba, smješten na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu te da mu se kao maloljetniku neće suditi.

 

Naslov koji je predstavljen čitaocima je lažan pa ovom prilikom izvještavamo čitaoce da naslov članka nije istinit i izvinjavamo se na pogrešno prenesenoj informaciji.

Preporučujemo