Aleksandra Prijović je doživjela aapsolutnu ekspanziju u posljednjih godinu dana. Postavila je nove parametre po pitanju živih nastupa, jer joj je na nastupe dolazio jako veliki broj ljudi. Punila je AArene, tri dana za redom, što do sada nije niko uradio na ovim prostorima. Aleksandra Prijović u posljednje je vrijeme privukla značajnu pozornost svojim zapaženim glazbenim postignućima. No, usred čestitki ima pojedinaca koji izražavaju nezadovoljstvo i razočaranje njezinim scenskim nastupom.

Proslavljeni monah Arsenije Jovanović u svojoj propovijedi osvrnuo se i na fenomen poznat kao “Prijović” i priznao njegov izuzetan uspjeh.

Iguman koji živi u samostanu Ribnica kod Mionice postao je poznat po pesimističnom gledištu prema popularnoj kulturi, posebice glazbi, kojoj se često obraća u svojim propovijedima. Unatoč osobnom angažmanu u procvatu jugoslavenskog rock and rolla prije nekoliko desetljeća, Arsenije je doživio potpuni preokret u svom stavu prema rock and rollu, elektronskoj glazbi i narodnoj glazbi ulaskom u monaški život.

Dio svog govora posvetio je istraživanju fenomena oko Aleksandre Prijović.

Nastala je fuzija gradskih narodnih pjesama u kojoj se pojavljuju ugledne ličnosti poput Cece, njezine učenice Aleksandre Prijović, pa čak i njezinog klona. Međutim, ovom novom smjeru nedostaje bilo kakav oblik bunta ili društvene kritike, fokusirajući se isključivo na fizički aspekt. Spoj turbofolka i vesele glazbe sada utjelovljuje seljačku estetiku koja se proteže izvan ruralnih područja. Iznenađujuće, čak i sveučilišni profesori mogu utjeloviti ovaj seljački identitet, budući da na selu ima izvanrednih pojedinaca. Nažalost, ova novokomponirana seljačka glazba imala je dubok utjecaj ne samo na jugu nego i šire. Plijenilo je svačiju pozornost.

Priča se da je Aleksandra napunila pet zagrebačkih arena, prestigavši ​​čak i pokojnog Olivera Dragojevića. Ljudi joj plješću zbog njezinih izuzetnih manira, a ja sam jedva čekao osobno svjedočiti toj pristojnosti. Možda je naša srpska kultura pozitivno utjecala na naše hrvatske kolege. Međutim, moje nade su se raspršile kada sam svjedočio stvarnosti. Redovnik razmišlja o pojmu pristojnosti dok promatra mladu ženu odjevenu u pripijenu kožnu odjeću koja naglašava svaku konturu njezine atraktivne tjelesne građe. Njezin izgled podsjeća na lik iz znanstvenofantastičnog filma. Kako netko uopće može zadržati pristojnost u takvoj situaciji?

@ilija..r..vujovic

♬ original sound – Илија Р. Вујовић

Preporučujemo