Gubitak težine je uvijek izazovan poduhvat koji zahtijeva posvećenost i trud, ali uključivanjem odabira hranljivih namirnica u vašu prehranu, proces može postati lakše upravljati. Uključivanje u dobro izbalansiran plan ishrane nije lak podvig, ali kada se kombinuje sa redovnim vežbanjem, može dovesti do uspešnog puta mršavljenja. Uz to, posebno pripremljen čaj za mršavljenje, koji se sastoji od tri ključna sastojka, može poslužiti kao vrijedan saveznik u postizanju vaših ciljeva mršavljenja.

U slučajevima kada dođe do prekomjernog nakupljanja masnog tkiva u tijelu, prisustvo kurkume može djelotvorno spriječiti razvoj upalnih procesa. Kurkumin, primarna aktivna komponenta prisutna u kurkumi, djeluje kroz dva različita mehanizma.

 

Ako vam je cilj da ubrzate metabolizam i skinete višak kilograma, uključivanje čaja od kurkume u vašu svakodnevnu rutinu u trajanju od najmanje pet dana može vam pomoći da to postignete. Pravljenje ovog napitka je brz i lak proces. sirovina: – kašika kurkume – 2 kašike domaćeg meda Ukupno treba potrošiti tri šolje vode. Da biste poboljšali ukus i dodali dašak slatkoće, dodajte med u rastvor kurkume. Količina meda se može prilagoditi prema ličnim željama, uzimajući u obzir željeni nivo slatkoće. Lagano promiješajte smjesu kako biste osigurali da se med ravnomjerno rasporedi po tekućini, što rezultira skladnom mješavinom okusa.

 

 

Da biste pripremili mješavinu s kurkumom, počnite otapanjem željene količine praha kurkume u odgovarajućoj količini vode. Smjesu dobro promiješajte dok se kurkuma potpuno ne otopi. Zatim prenesite rastvor u lonac i stavite na šporet. Pustite da tečnost lagano proključa i održavajte ovo stanje otprilike trideset minuta, osiguravajući da se svojstva kurkume efikasno otpuste u vodu. Nakon navedenog vremena ključanja, pažljivo procijedite tekućinu kako biste uklonili sve zaostale čestice kurkume ili nečistoće.

Preporučujemo