Skijatos se trenutno bori sa velikim poplavama jer su ulice preplavljene naletom vode. Osim toga, stanovnici se pripremaju za postojanost pljuskova, nevremena i visokih talasa koji tek dolaze. Međutim, nije samo Skijatos taj koji doživljava ove nepovoljne vremenske uslove; Predviđa se da će Tesalija, olimpijska regija i Evija podnijeti teret najekstremnijih oluja i obilnih padavina.

 

 

Očekuje se da će Grčka do četvrtka doživjeti oluje koje su u toku, a centralne i istočne regije već su ozbiljno pogođene razornim olujama, poplavama i jakim pljuskovima. Ostrvo Skijatos takođe doživljava sličnu situaciju, gde su njegove ulice preplavljene bujicama.

 

 

Snažna oluja poznata kao “Daniel” izazvala je pustoš i izazvala široko rasprostranjenu devastaciju duž obalnog područja Peliona, a čudno selo Agios Ioannis podnijelo je najveći teret svoje razorne sile. Očekuje se da će Grčka do četvrtka iskusiti obilne padavine i pljuskove sa grmljavinom, praćene snažnim i olujnim sjeveroistočnim vjetrovima i izuzetno velikim valovima. Vrijeme će se pohvaliti predivnom svježinom, s temperaturama od 20 do 24°C, uz nešto veću toplinu u južnim krajevima. Predviđa se da će Tesalija, olimpijska regija, Evija, Larisa, Vols i centralna obala Egejskog mora doživjeti nevjerovatno jake oluje i obilne padavine, što ih čini područjima od najveće zabrinutosti.

Vremenska prognoza takođe predviđa dolazak žestokih, burnih vjetrova koji će duvati sa sjeveroistoka, oslobađajući svoj gnjev na zemlju. Kao da to nije dovoljno, očekuje se da će se kolosalni talasi razbiti o obale, dostići ogromne visine koje će posmatrače sigurno ostaviti u strahu i strepnji. Vazduh će biti ispunjen prijatnom svežinom, jer se temperature kreću između 20 i 24°C, a u južnim krajevima nežna toplina zagrli okolinu. Pripremite se, jer ovo je oluja koja će ostaviti neizbrisiv trag na zemlji i dušama njenih stanovnika.