Na društvenim mrežama svakodnevno moženmo da pronađemo jako smiješne i komične situacije. Čak na Facebooku postoje i grupe u kojima korisnici postavljaju fotke i video klipove sa satiričnim i smiješnim sadržajima. Generalno, ljudi jako vole kada su policajci tema ismijavanja, a mi danas donosimo i par priča o njima.

U Srbiji smrt ima smisla da priređuje iznenađenja na najneočekivanije načine. Od života koji je tragično prekinuo naizgled bezopasni aparat za šećer do sudbine koju je naglo zaustavila žica koja pada, osobitosti ovih slučajeva prkose granicama vjerojatnosti. Još je zapanjujuća priča o policajcu koji je smrt dočekao u trenutku intimnosti, nadilazeći sve konvencionalne predodžbe o tragediji. Ovi izvještaji ostavljaju javnost zbunjenom i svjedoče da se smrt, kako u Srbiji, tako iu ostatku svijeta, može manifestirati u mnoštvu različitih, ponekad i nezamislivih oblika.

Pod čudnim i nesretnim okolnostima, u srijedu se dogodio tragičan incident u pekari u Bujanovcu. S. A. (57) iz Vranja preranu smrt dočekala je dok je sa suprugom obilazila radnju kako bi odabrala tortu.

Popevši se na gornju razinu, vlasnik ih je otpratio da promatraju ukrasne ukrase namijenjene slasticama.

Tijekom obilaska trgovine žena je slučajno pala s prvog kata kroz nezaštićeni otvor pri čemu je izgubila svijest. Ona je odmah prevezena u Dom zdravlja u Bujanovcu, a kasnije je prebačena u Vranje, ali je nažalost od težine povreda preminula. Tužiteljstvo je pokrenulo istragu i zatražilo detaljno izvješće o događaju.

U sličnom incidentu koji se dogodio u Ubu, život je 2022. godine izgubio mladić Nikola Lukić (26) kada ga je udario stakleni dozer za šećer.

U užurbanom centru Uba, kod renomiranog kafića “London”, došlo je do incidenta L. M. (46) koji se žestoko posvađao s vlasnikom lokala Đ. V. Neočekivano, u jeku svađe, Lukić, koji je neumorno pokušavao smiriti situaciju, zatekao se udarcem po glavi šećerom uzetim s jednog od obližnjih stolova.

Nažalost, nesretni mladić prerano je preminuo na putu do valjevske bolnice, svega dva i po sata nakon svađe. Iako se na pregledu u Domu zdravlja u Ubu osjećao sasvim dobro, iznenada mu je pozlilo. Jovan Marić (21) iz Bečeja izgubio je život 24. kolovoza 2022. godine u teškoj nesreći koja se dogodila dok se biciklom vraćao iz noćne smjene. Tijekom tog kobnog putovanja tragično ga je udarila električna žica koja se otkočila sa stupa.

U početku su novinske kuće izvijestile da je Jovan preminuo nakon što je nenamjerno stao na žicu u blizini ribnjaka. No, njegovi najbliži prijatelji brzo su demantirali ovu dezinformaciju, pojasnivši da se nemili događaj dogodio dok se biciklom vraćao kući. Odlučno su demantirali sve tvrdnje da je bio u pratnji kolege. Jovan je upravo završio smjenu od 18:00 sati. do 02:00 te noći te nije bilo nepovoljnih vremenskih uvjeta niti nevremena koji bi mogli uzrokovati urušavanje žice. Jednostavno je pao ravno na njega s gornjeg stupa, kako je ispričao izvor blisko upoznat s Jovanovom ožalošćenom obitelji u to vrijeme. Još jedna tragična nesreća odnijela je život Tomislava Pavlovića (67) iz Leskovca koji je prilikom korištenja poljskog WC-a tragično upao u septičku jamu. Ovaj incident dogodio se u veljači 2016. kada su se urušili dio nadstrešnice šupe i WC konstrukcija, tragično odnijevši Pavlovića sa sobom.

U veljači 2015. dogodio se tragičan incident u kojem je sudjelovao policijski službenik M. M. (45) iz Bajine Bašte. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u njegovom vozilu, a izvukli su ga vatrogasci i radnici JP “Vodovod” koji su prvo morali isprazniti jamu. Istraga je otkrila da je preminuo tijekom strastvenog angažmana. Ovaj zaključak izveden je iz činjenice da je pronađen neodjeven, samo u policijskoj košulji kao pokrivaču. Pretpostavlja se da je uzrok srčani udar, s obzirom na to da je službenik prethodno dvije godine operirao srce. Početkom devedesetih Srbija je doživjela šokantan i nemaran zločin. Lanac događaja započeo je kada je muškarac iznenada osjetio intenzivnu bol tijekom intimnog susreta, što je ženu natjeralo da pozove hitnu pomoć.

Nakon čovjekove smrti, obdukcija je otkrila i unutarnje krvarenje i metak zaglavljen u njegovom tijelu, atipična pojava jer je ušao kroz anus bez ostavljanja vidljive ulazne rane.

Istraga je prvotno svoje sumnje usmjerila prema ženi koja je bila u društvu pokojnika u trenutku njegove smrti. Međutim, ona je odmah oslobođena svih nedjela. Kako je istraga napredovala, iz obližnjeg sela pojavila se otkrića. Otkriveno je da je umirovljeni vojnik, koji je dva dana prije incidenta rukovao vatrenim oružjem, nenamjerno ispalio metak u nebo. Ovo otkriće prenio je Blic.

Nakon provedenog vještačenja, utvrđeno je da je uzrok smrti muškarca hitac iz vatrenog oružja, jer je metak slijedio nekonvencionalnu putanju, spustio se kroz prozor i pogodio tijelo žrtve dok su bili u intimnom činu. Zbog toga je umirovljeno vojno osoblje proglašeno krivim i osuđeno.

Preporučujemo