Crna hronika je i dalje top tema, i glavna vijst u svim domaćim mediijima. Ljudi kao da su skrenuli sa uma u posljednjih par godina, jer dnevno, makar jedna ovakva vijest bude na naslovnicama svih domaćih portala. Sljedeća scena se desila u Novom Sadu, a obavijena je velom tajne. 

Tragičnim spletom događaja Lave Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina Petrović Suvajdžić (23) lišili su života svoje dvoje djece u unajmljenoj kući u Petrovaradinu prije nego što su tragično okončali vlastite živote zajedničkim skokom sa zgrade u Novom Sadu. . Srceparajuća je pomisao da je njihova prvotna namjera bila započeti novi život u gradu, a ne doživjeti tako okrutnu sudbinu.

Na lokaciji u Petrovaradinu, gdje su otkrivena preminula djeca, primijećena je zamjetna nazočnost policije, sudskih vještaka i pogrebnika. No, upečatljiv je aspekt jezive tišine koja guta ulicu, bez vidljivih pojedinaca koji bi se mogli povezati s obitelji.

Republika ekskluzivno saznaje da je Lav Petrović porijeklom iz Vranja, dok je Martina porijeklom iz Slovačke. Prije nekoliko godina donijeli su odluku da svoj obiteljski život zasnuju u Novom Sadu. Okolnosti u vezi s njihovim prvim susretom za sada su nepoznate. Jednako misteriozan je i motiv iza njihovog tragičnog čina da su prvo oduzeli život svojoj djeci, a zatim ruku pod ruku skočili iz pasijansa. Prema izvorima Republike, djeca su otrovana biljnim otrovom koji se inače ne nalazi u njihovom dvorištu. Zanimljivo, otkriveno je da je par bio povezan sa sektom Family. Ova se vjerska skupina prvi put pojavila u Novom Sadu tijekom festivala Exit 2008., gdje su organizirali aktivnosti usmjerene na “dijeljenje Božje ljubavi”. Vjeruje se da se kontigent mladih pojedinaca nakon ovog događaja preselio u Novi Sad, povezujući se s lokalnom omladinom i osnivajući građansku organizaciju poznatu kao “Kulturna razmjena”. U sklopu svojih nastojanja otvorili su čak i popularni kafić pod nazivom “Culture Exchange Kafe Pub” u srcu grada, koji služi kao središte raznih događanja i radionica.

2013. godine kafić poznat kao “Culture Exchange” postao je žrtva napada, nakon čega su neidentificirane osobe razbile prozore. Na kraju je kafić bio prisiljen zatvoriti svoja vrata, ostavljajući neizvjesnost jesu li aktivnosti sekte preseljene negdje drugdje. Ekskluzivna informacija do koje je došla Republika otkriva da su mladi par koji je stanovao u kući, Marina i Lav, pripadnici ove sekte, što potencijalno objašnjava njihovu izolaciju. Kada je policija ušla u unajmljeni dom para ostala je zatečena jezivim otkrićem ubijene djece i jezivim prizorima koji su krasili stan.

Cijela kuća bila je obavijena tamom, ukrašena prikazima i simbolima iz staroegipatske mitologije, koji prikazuju zagrobni život.
Temeljitim pretraživanjem beskrajnog internetskog prostranstva vidljivo je da ime Martine Petrović Suvajdžić ne daje nikakve rezultate. Isto tako, kada se u tražilicu Google upiše ime Lav Petrović Suvajdžić, pojavljuje se samo jedna osoba s ovim imenom i prezimenom, identificirana kao glazbenik i producent albuma povezan s novosadskim metal bendom. Zanimljivo je da su nedavna otkrića iznijela na vidjelo prisutnost egipatskih mitoloških simbola koji ukrašavaju zidove njihove rezidencije, što pobuđuje sumnju o potencijalnoj upletenosti u sektu.

Telegraf.rs nedavno je razgovarao s Dimitrijem Pastuovićem, renomiranim stručnjakom iz oblasti sektologije, koji smatra da bi ovaj incident mogao biti povezan sa praksom sotonizma i egipatske magije. Pastuović je izrazio zabrinutost mogućim implikacijama ovog slučaja, pripisujući to raširenom širenju priča o energijama, kozmosu i poganskim božanstvima na raznim društvenim mrežama.

Prema sektologu, pojedinci koji se pristaju na te ideologije aktivno šire njihovu propagandu, vršeći utjecaj na dojmljive mlade. Sektolog te pojedince smatra zlonamjernima, koji namjerno šire svoje besmislene ideje i kvare umove djece. Takvi se postupci karakteriziraju kao inherentno zli.

Ako se ne donese odgovarajuća zakonska regulativa i ne provedu dovoljno aktivnosti, Pastuović upozorava da će se slični incidenti događati iu budućnosti. “Nažalost, ovo pitanje je uzelo maha, a da bismo tome stali na kraj, moramo uspostaviti pravni okvir. Uključivanje vlade, vjerskih institucija i organa za provođenje zakona je imperativ za provođenje kazni”, zaključio je.

Istraga o ovom tragičnom događaju još je u tijeku, a po završetku će izaći na vidjelo dodatne informacije o ovom strašnom slučaju.

Nakon pronalaska tijela mladića i djevojke na Bulevaru kralja Lazara u Novom Sadu, policija je krenula u akciju. Nažalost, par je odlučio okončati svoje živote zajedničkim skokom sa zgrade. Nažalost, medicinski stručnjaci mogli su samo potvrditi nesretnu smrt obje osobe.

Preporučujemo