Pjevačica Nina Badrić (48) izazvala je polemiku svojom hrabrom video porukom na društvenim mrežama, u kojoj je od Ministarstva zahtijevala da svim estradnjacima odobri nastavak rada. Usred pandemije korona virusa, brojni koncerti i festivali su pomjereni ili potpuno otkazani, ostavljajući mnoge umjetnike bez platforme za pokazivanje svojih talenata. Nepopustljiva u svojoj odlučnosti, Nina je šokirala publiku hrabro izjavivši da je spremna da izađe na ulice i protestuje, vođena svojom višemjesečnom borbom da svojim nastupima zaradi za život.

 

 

Mnogi njeni pratioci i kolege su je zdušno podržavali, dok su je drugi oštro kritikovali. Međutim, samouvjereno je odbacila one koji su je optuživali za preuveličavanje i predložila da ona i drugi u njenoj situaciji treba da se bave alternativnim zanimanjem, poput kopanja krompira. Zbog toga se i njena kolegica Severina Kojić (48) suočila s talasom reakcija, a brojni korisnici društvenih mreža ostavljali su kritičke komentare na svojim nalozima na raznim onlajn platformama.

 

Za samo nekoliko dana samouvjereno ćemo u berbu krumpira kod Bjelovara. Srdačan poziv upućujem Nini, Severini i svim zabavljačima koji su dobili 4000 kuna pomoći da nam se pridruže na terenu. U ovoj poruci, koju je na društvenim mrežama podijelila Zrinka Gracan, nema cinizma. Badrićeva se nad tim komentarom malo zamislila i hrabro se izjasnila na društvenim mrežama. – Uživanje u nečijim nevoljama je promašaj čovečanstva. Idite pravo na dno – napisala je Nina u odgovoru ženi.

Gospođa je samouvjereno dala oglas, znajući da će ljudi navaliti na nju ako budu prisutni zabavljači. Posjeduje istančan poslovni smisao i razumije potrebu za privlačenjem radnika, iako priznaje da njena trenutna strategija možda nije efikasna – kako je rekla u svojoj poruci. Osim ohrabrujućih opaski, Ninin post je izazvao i kritike pojedinaca koji se nisu slagali s njenom izjavom.

Preporučujemo