U nastavku današnjega člankam kao što i možete da zaključite po naslovu našeg današnjega članka, govorićemo o poznatim svjetskim “Monstrumima”; koji su na negativan način došli u epicentar svih medija. Prositucija je definitivno najstariji zanat na svijetu, a koliko god vremena bila teška i siromašna, djevojke koje se bave najstarijim poslom na svijetu, uvijek su imale jako puno posla.

Prema izvješću “Nove Makedonije”, traži se neokrunjeni kralj “Balkanski kralj prostitucije” i jedan od glavnih vođa albanske mafije Dilaver Bojku (poznatiji kao “Le Library”). Kako bi svojom smrću prekinuo daljnje krvoproliće, kao glava obitelji tražio je od obitelji i svojih najbližih obećanje da će on biti posljednja žrtva u svojoj obitelji, odnosno da više neće tražiti krvnu osvetu. . .

On zna da će se lanac osvete i novih žrtava nastaviti unedogled, pa samo želi vlastitom glavom prekinuti to jednom zauvijek. Iako je Bojko važio za “žestokog tipa”, izvori kažu da je Bojko prije smrti bio uplašen i zabrinut da mu je obitelj manja i da bi zbog toga mogao ostati bez muškog člana, odnosno, kako izvor ističe – ne ne “sijati sjeme”. U tu je svrhu inzistirao da će njegovom smrću prestati sukob između suprotstavljenih tabora, kao i daljnja spirala smrti. Tko je i zašto ubio Boycua ostaje misterij, no ne može se isključiti mogućnost da se radilo o krvavoj osveti, možda i za smrt mladića Sitema Istreffea (23 godine), koji je ubijen u obračunu između dvije obitelji. . Koncesija za plažu na obali Struškog jezera. U naselju Ezerski lojza 13. prosinca 2015. eskalirali su sukobi između obitelji Bojku i Istrefi. U to vrijeme su “radile” automatske puške i pištolji. U tom sukobu Sithem Isrefi je poginuo, a njegov brat Prentim Isrefi je teško ranjen.

Brat Dilavera Bojkua Baški Bojku (45) teško je povrijeđen, dok je sin Dilavera Bojkua Ermin uspio pobjeći. U strahu od krvave osvete, Dirav Boyka je pobjegao iz Makedonije.

Izvori iz njegovog okruženja kažu da se 18 mjeseci skrivao na raznim mjestima u Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu. Početkom ljeta 2017. Bojicu se vratio u Strugu s novim izgledom. Ljudi koji su upoznati s ovim pitanjem primjećuju da nikada nije izlazio iz kuće bez pancirnog prsluka i da je uvijek bio okružen jakim sigurnosnim snagama. Čuvaju ga ugledne osobe podzemlja susjednih država.

Unatoč vojsci gorila, Boyko je shvatio da će kad-tad platiti svojom glavom. Zbog toga se, prema izvorima skopskih Dnevnika, odlučio žrtvovati vjerujući da će tako spasiti svoju obitelj i svoje najbliže nakon smrti i ostavštine kako bi spriječio krvavu osvetu. Zato se prestao skrivati ​​prije nego što je ubijen. U javnosti se više ne pojavljuje s drugim licem, niti želi da ga i dalje čuvaju “profesionalni” tjelohranitelji. Čini se da unajmljeni ubojica zna sve o tome, pa to može učiniti s lakoćom. Boycu je ubijen 14. kolovoza 2017. između 16 i 17 sati u konobi na plaži “Akva blu” u Strugi, a njegova egzekucija dugo je i pomno planirana. Postoje različite indicije da je najmanje pet osoba bilo izravni organizator ubojstva, a jedna od njih izravni izvršitelj. Boykuova likvidacija bila je planirana na dan kada je zrakoplov na putu za inozemstvo trebao poletjeti s Ohridske zračne luke, a izvršena je neposredno prije polijetanja.

Pomno je ispitan i identitet počinitelja te njegove “originalne” putne isprave, pri čemu karta nije kupljena na dan zločina, već ranije.

Kako se navodi, Bojikov ubica je nekoliko dana prije zločina došao u konobu na plaži “Akva blu”, mirno naručio piće, a nakon što je popio tiho izašao iz lokala. Ubica je ključnog ponedeljka došao u “Akva blu”, seo za sto, popio vino, platio na vreme i ušao u toalet. Nakon što je oko 16.15 izašao iz toaleta, mirno je prišao stolu za kojim je sjedio Dilaver Bojko, izvadio pištolj i pucao mu direktno u sljepoočnicu. Hitac je bio koban. Makedonski medijski izvor s mjesta zločina izvijestio je da je ubojica nakon zločina glasno rekao na srpskom: “Sada si beskoristan.” Dilav Boyko nije bio uključen samo u “uvoz i izvoz” bijelih robinja, djevojke su bile također prisiljena na prostituciju na najbrutalniji način. Makedonska policija procjenjuje da je Boyka omogućila trgovinu oko 3000 žena.

Jednom je kontrolirao dvije glavne ilegalne rute kojima su se prevozile djevojke i žene. Jedan je iz Bugarske, a drugi iz Albanije. Oba su prolaza završila u Velestu, u blizini njegova rodnog grada Struge, za koji se smatralo da ima najveći broj prostitutki u Makedoniji. Tada je u svakom trenutku bilo između 200 i 250 žena spremnih za prodaju. Laika je za sebe zadržao dvadesetak najljepših radova koje je ponudio klijentima u svom lokalu “Ekspreso” i nakon nekoliko mjeseci rada za njega prodao ih na Kosovo, gdje je ovaj posao isplativiji.

Dilaver Bojko, “mastermind” takvog organiziranog kriminala na Balkanu i u Europi, dugo je bio nedokučiv policiji jer se prije svake racije oslanjao na informacije koje su mu procurile od obavještajnih agencija.Informacije koje treba izbjegavati i skrivati. MUP.

Preporučujemo