• Moramo da kazemo kako su o njoj pocetkom godine pisali svi mediji, ona je bila mlada djevojka, Andrijane Lazić (28) je otišla u Dubaji kako su  vijesti prenosile informacije, sa svojim drugaricama.

Desilo se nešto što se ne dešava stalno, Andrijana Lazić (28) je kako znamo pala sa 24 sprata, sve se desilo 10.01. tekuce godine, a ona je kako znamo sahranjena 19.01. morala se vršiti obdukcija.

Moramo da kazemo kako je ona bila ako talentovana pjevačica, ona se tim profesionalno bavila, njene godine rada su pale u vodu. kako samoznajemo desio se jedan sporan komentar kojeg vam ostavljamo sada ispod ovog teksta:

Nakon brojnih komentara i ovog, policija kao i ostali drzavni organi su uzeli istragu i sprovode je detaljno, da li je pala, ili je gurnuta, da li se bacila? Sta je istina?

  • BONUS:

Smjernice za održavanje korijena orhideja: Za orhideje je neophodna prozirna posuda jer omogućuje praćenje stanja korijena. Osim toga, spremnik mora imati dovoljno drenažnih rupa za promicanje protoka zraka oko korijena, što pridonosi njihovom cjelokupnom zdravlju.

  • Orhideje su osjetljive na truljenje korijena, pa ih zalijevamo tek nakon što im korijen potpuno pobijeli i supstrat se osuši. Ove biljke pohranjuju dovoljno vode u svojim listovima ili pseudobulbama, koji su zadebljani dijelovi stabljike, kao što se vidi u obitelji Oncidium. Stoga, nema potrebe za brigom ako propustite dan ili dva zalijevanja; već su pripremljeni za razdoblja povećane vlage.

Orhideje zahtijevaju tlo koje je lagano i omogućava korijenju da prima zrak. Ako tlo postane trulo i kašasto, važno je razmisliti o presađivanju orhideja. Za više informacija o tome kako presaditi orhideje, pogledajte vodič pod naslovom Presađivanje orhideja je jednostavno. Prikladan supstrat za orhideje trebao bi se sastojati od različitih dijelova koji se ne raspadaju brzo. Mnogi profesionalni uzgajivači radije koriste supstrate na bazi kokosa, jer oni učinkovito zadržavaju vlagu, a budući da orhideje u tropskim regijama prirodno rastu na palmama, kokos im služi kao prikladno okruženje.

Uobičajeno je da iz posude izbije korijen. Ponekad ga možete zaprljati vodom.Ako značajan dio korijena propada, preporučljivo je presaditi biljku, ukloniti trulo korijenje i primijeniti preparat za sprječavanje gljivičnih oboljenja biljaka – Bolesti STOP. Za biljke koje su osjetljive na truljenje, razmislite o korištenju ovog tretmana kao preventivne mjere i smanjite količinu zalijevanja. Dodatne informacije o bolestima i štetnicima orhideja možete pronaći u poglavlju Bolesti i štetnici orhideja.

Budite oprezni pri korištenju kemijskih gnojiva. Točnije, kako nastavljamo zalijevati naše orhideje tijekom duljeg razdoblja, pH razina njihovog supstrata postupno se smanjuje, što dovodi do povećane kiselosti. Korištenje kemijskih gnojiva može dovesti do nakupljanja soli iu supstratu iu korijenju, što može biti štetno za zdravlje biljaka.

  • Razlog za to je što kada se pH razina supstrata smanji, navedene soli postaju topljive i biljka ih može preuzeti. Međutim, te soli mogu ozbiljno oštetiti korijenje i čest su uzrok smrti biljaka. Iz tog razloga predlažem korištenje prirodnog gnojiva za orhideje, Beautiful Orchids, jer neće oštetiti korijenje i spriječiti nakupljanje soli. Osim toga, nema opasnosti od isparavanja kemikalija u vašem stambenom prostoru.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here